Annonce
Ugeavisen Ribe

Voksenvenner fik en sæk fra julemarked i Ribe

Ulla Hollænder og Maren Lotte Otte kunne give en symbolsk pengesæk videre til Else Frøjk fra Børns Voksenvenner Ribe efter årets julemarked på Museet Ribes Vikinger. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Børns Voksenvenner Ribe har modtaget en del af salget fra udstillerne på årets julemarked på Museet Ribes Vikinger.
Annonce

Ribe: For andet år i træk har Børns Voksenvenner i Ribe modtaget en sum penge fra julemarkedet, som er blevet afholdt på Museet Ribes Vikinger i den første halvdel af december.

Denne gang lyder beløbet på 4.123 kroner, mens det for sidste års marked blev til knap 10.000 kroner. Grunden til den store forskel mellem beløbene er, at der i år var færre udstillere, ligesom museet selv ikke denne gang gav en del af entreprisen. Således er årets beløb kommet fra 13 forskellige udstillere, der hver har givet ti procent af deres salg på julemarkedet, og Ulla Hollænder, der er daglig leder af museet, er tilfreds med årets marked.

- Jeg synes, det er imponerende, at de 13 udstillere har solgt for mere end 41.000 kroner, og jeg synes, at årets marked generelt er gået fint, når vi ser på, at coronaen har drillet os. Jeg og udstillerne vurderer, at flere har været forbi markedet i år, og jeg tror også, at der er blevet solgt lige så meget i år som sidste år bare på kortere tid og med færre sælgere, siger hun.

Annonce

Vil give oplevelser

For en af årets udstillere, Maren Lotte Otte fra Fole, der blandt andet solgte strikkede sjaler og huer, var det en god oplevelse at være med, og hun kunne nu også sætte pris på, at noget af hendes salg kommer lokale børn til gavn.

Else Frøjk, der står bag Børns Voksenvenner Ribe, er selvsagt meget glad for pengene.

- Det betyder rigtig meget, at vi får de penge. Vi plejer jo at arrangere to årlige ture og disse penge luner godt til dem. Vi vil desuden invitere børn til de familie, der får julehjælp, med på vores ture, selv om de ikke er en del af Børns Voksenvenner, for vi vil gerne give gode oplevelser til så mange børn, som muligt, siger Else Frøjk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce