Annonce
Ugeavisen Ribe

Walkathon i Ribe tager endnu en omgang i Ribe i bæredygtig stil - og nu også med kortere distancer

Så er det igen tid til at gå en marathon i 2020, men i år også med mulighed for at gå kortere distancer. Arkivfoto: Annett Bruhn
For andet år i træk er der lørdag den 11. juni walkathon i Ribe. Og i år bliver det også med kortere distancer på 7 og 14 kilometer for dem, der ikke vil gå så langt.

RIBE: Der er stor interesse for at gå langt ved Ribe. Det stod klart, da DGI Sydvest sidste år for første gang arrangerede en walkathon i Ribe. 131 deltagere fra Sønderborg i syd til Varde i vest og Hjørring i nord til Birkerød i øst stillede op for at gå en hel eller eller halvmarathon.

Derfor vil DGI Sydvest nu igen inviterer til walkathon i Ribe. Men når starten går fra vandrehjemmet, lørdag den 11. juni, bliver der i år også også mulighed for at gå et par kortere distancer.

- Det er altså en hård udfordring at gå 42 kilometer eller bare 21 kilometer. Også fordi det tager meget længere tid end at løbe. Nogle af deltagerne var derfor virkelig brugte, da de kom i mål sidste år, fortæller Danni Callesen, der som idrætskonsulent i løb og gang for DGI Sydvest er arrangør og primus motor for Ribe Walkathon.

Annonce

Ud over den klassiske marathon-distance på 42,195 kilometer og en halvmarathon bliver der i år derfor også mulighed for at gå en syv og en 14-kilometer distance.

- På den her måde prøver vi at ramme bredden bedre og få flere med, som ikke er vant til at gå så langt, siger Danni Callesen og glæder sig over, at der allerede nu er flere tilmeldte end på samme tidspunkt sidste år.

Bæredygtig gang

Ellers bliver det igen i år en walkathon i Ribe med et særligt fokus på det bæredygtige element.

Den medalje, som deltagerne får for at gennemføre, er for eksempel lavet af træ, som er produceret i Danmark. Derudover skal man selv medbringe sine drikkedunke hjemmefra, så der ikke behøver at blive udleveret plastikflasker. Og så skal man selv gå med sin proviant, som man putter i rygsække inden start for at mindske brugen af plastikposer.

- Vi prøver at holde det hele så bæredygtigt som muligt. For det er den bølge, som vi alle bliver nødt til at gå med på, hvis vi vil bevare en klode, som er værd at vandre på, forklarer Danni Callesen og peger på, at ruterne af samme grund er markeret med pile, tegnet i mel, så regnen kan vaske dem væk af sig selv, og man undgår plastik-markeringer i naturen.

Der er tilmeldingsfrist til Ribe Walkathon den 8. juni. Man kan tilmelde sig på DGI's hjemmeside under arrangementer.

Der har været stor interesse for at gå langt i Ribe, og nu håber DGI og Danni Callesen på, at der kan blive endnu større, når der er flere og kortere distancer også. Arkivfoto: Annett Bruhn

Ribe Walkathon

Ribe Walkathon arrangeres lørdag den 11. juni og man kan tilmelde sig indtil den 8. juni.

Der er i år både distancer på en marathon, en halvmarathon, 14 og syv kilometer.

Der er medaljer til alle, der gennemfører, og der trækkes lod om præmier fra Ribe Handel.

Ruterne er lavet af den lokale natur- og vandre-entusiast Arne Thomsen. Alle starter og slutter ved Danhostel i Ribe, hvor målområdet åbner kl. 7, og marathon-distancen som de første sendes afsted kl. 7.30.

Målet lukker kl. 17.30, men skulle man ikke være kommet tilbage, venter man naturligvis på alle, understreger Danni Callesen, der også udleverer sit mobilnummer til alle, så man kan få hjælp på ruterne.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Damefodbolden blomstrer i Ribe/Hviding: Talentfulde spillere vender hjem og bliver udfordret af stærkt trænerteam

Annonce
Ugeavisen Ribe

Nu kan alle flygtninge komme gratis på museum: Der er fribilletter til alle uanset, hvor de kommer fra

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Annonce