Annonce
Ugeavisen Ribe

XL på tur: Ølværket laver gode ales

Mikkel og Carsten fra Ølværket får her en smagsprøve på de gyldne dråber. Foto: Bo Maimburg
XL-Redaktionen er taget på øl-safari og har aflagt besøg på Ølværket på havnen i Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Tre gutter, der kender hinanden fra seminarietiden i Ribe, står bag det lille bryghus, Ølværket, på havnen i Esbjerg.

- Vi hyggede os med at brygge hjemme i vores køkkener, og så brugte vi weekenderne på at køre rundt og få inspiration hos andre bryghuse. Vi skulle ud og se Ese-bryg, og inden vi havde set os om, havde vi købt hele bryggeriet, og det var på den måde, vi endte her på havnen, siger Carsten Nielsen, der driver stedet sammen med Mikkel Ammitzbøl og Michael Madsen.

De havde, inden de købte bryggeriet, deltaget i flere konkurrencer, og det var gået rigtig godt, så de havde en klar fornemmelse af, at det, de lavede, faldt i folks smag.

Ølværket

Det er Mikkel Ammitzbøl, Carsten Nielsen og Michael Madsen, der ejer Ølværket, der ligger på Læsegade på havnen i Esbjerg. De har drevet bryggeriet siden 2013, og de brygger typisk 12-15.000 liter øl om året. De har fast 12 forskellige øl på programmet, og de sælges fra bryggeriet og fra SuperBrugsen og Specialbutikker i Esbjerg.


Vi laver kun overgærede øltyper som Ale, hvor vi kan eksperimentere og skabe noget, som passer til os. Vi kan brygge noget, ingen har smagt før, og det er som en sammenkogt ret, hvor vi kan sammensætte noget helt særligt med krydderier, malttyper og frugt.

Mikkel Ammitzbøl


- Vi fik en god start, for vi overtog et bryghus, der havde styr på alle tilladelser og arbejdsgange, men vi ville gerne sætte vores eget præg på stedet, så vi fik nyt navn og logo, og vi brugte vores egne opskrifter, ligesom vi hele tiden eksperimenterer med at skabe nye. En sød pige på Nordre skole fandt på navnet, og den lokale kunstner, Bernd Hobohm, lavede logoet, og så var vi bryggere i eget bryggeri, siger Mikkel Ammitzbøl.

Annonce

Udelukkende ale

Ølværket har kastet deres kærlighed over forskellige former for ale, og der er flere af dem, der er inspireret af belgiske brygmetoder.

- Vi laver kun overgærede øltyper som ale, hvor vi kan eksperimentere og skabe noget, som passer til os. Vi kan brygge noget, ingen har smagt før, og det er som en sammenkogt ret, hvor vi kan sammensætte noget helt særligt med krydderier, malttyper og frugt, siger Mikkel.

- Nej, vi er ikke til pilsner, der er som finere fransk madlavning, tilføjer Carsten.

Der var smagsprøver på Øæværket og UGE-Avisens journalist, Bo Maimburg, var begejstret for Carstens og bryggeriets produkter.

Ølværket har ingen problemer med at sælge de øl, de producerer. De er glade for at have til huse på havnen, men de kan ikke få en alkoholtilladelse, så det giver dem nogle begrænsninger.

- Der er mange gode lokalpatrotiske kunder, som er gode til at støtte op om os. Og de kan lide vores særpræg, og det er jo rigtig dejligt. Vores maritime serie, der er rigtig populær, passer jo perfekt ind her på havnen, siger Carsten på vegne af de tre bryggere.

De bruger nogle helt særlige etiketter på deres øl, hvor de bruger lokale kunstneres værker som blikfang, og det giver dem et særpræg, som folk rigtig godt kan lide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce