Annonce
Ugeavisen Ribe

XL på tur: Ribe Bryghus brygger øl, de kan lide

Mark og Lars prøvesmager den nye Remiseøl. Foto: Bo Maimburg
Ribe Bryghus er flyttet til nye flotte lokaler. Der er travlhed, og der brygges øl døgnet rundt i forsøget på at følge med.
Annonce

Ribe: Ribe Bryghus har taget et step op ad rangstigen. Man er gået fra et bryggeri i et baghus til et bryggeri i fantastiske rammer, efter at bryggerne har overtaget og renoveret Remisen.

Det er egentlig slet ikke nødvendigt med en omtale af Ribe Bryghus. For her er der virkelig gang i salget, og flere af de øltyper, der brygges, er udsolgt. Og det på trods af, at bryghusets store åbning i de nye rammer blev aflyst i corona nedlukningen.

Men der bliver brygget på højtryk, og de tre bryggere brygger på livet løs, så de kan få fyldt lagrene op.

Ribe Bryghus

Ribe Bryghus er ejet af Lars Nielsen, Mark Vind og Steen Sahl. De bryggede tidligere 50.000 liter årligt, og de har nu en kapacitet på 100.000 liter om året. Bryggeriet har eksisteret i 14 år, og de tre bryggere købte de nye lokaler i 2018 og tog dem i brug i foråret.

- Vi tre gode venner startede op med et hjemmebryggeri, hvor vi købte bryggeriudstyr i England og etablerede et bryggeri på hobbyplan. Det har siden stille og roligt udviklet sig til en god og solid fritidsbeskæftigelse, hvor vi har nogle økonomiske og leverance forpligtelser. Det er blevet en ganske udmærket forretning, vi er ulønnede, og de penge, vi har tjent, har vi sparet op og brugt på vores nye bryghus, siger Lars Nielsen, der driver stedet sammen med Mark Vind og Steen Sahl. Lars er brygmester, Mark er teknisk direktør, og Steen er voksenlærling på ubestemt tid.

Annonce

Vil være Ribes bryghus

- Vi hedder Ribe Bryghus, men det er vigtigt for os at være Ribes Bryghus, og det er årsagen til, at vi gerne vil ligge så centralt. Vi vil gerne være et aktiv for dem, der bor i byen, og dem, der kommer i byen. Det er vigtigt, at det, vi laver, skal være pissesjovt, og det er det stadig.

Annonce

Øl de selv kan lide

De tre laver øl, de selv kan lide. Da de startede op, bryggede de fire ales, men der er kommet flere og flere øl på repertoiret, og bryghuset har i dag øl til enhver smag.

- Når vi brygger øl, går vi efter at skabe øl, som vi selv kan lide, og det er omdrejningspunktet i det, vi brygger. Og det falder åbenbart også i andres smag, for vi har bestemt stor succes med at sælge vores øl.


Når vi brygger øl, går vi efter at skabe øl, som vi selv kan lide, og det er omdrejningspunktet i det, vi brygger. Og det falder åbenbart også i andres smag, for vi har bestemt stor succes med at sælge vores øl. Det er sjovt, når vi prøver at lave nye øl, for de fleste gange bliver de så populære, at vi ikke kan tage dem af repertoiret. Da vi startede, blev vi rådet til ikke at bruge lokale navne til vores øl, men vi har jo oplevet det modsatte. Når vi har brygget og solgt Vadehavsøl, Vikingebryg, Peters Juleøl, Marskhvede og Langgaard øl er det populært hos kunderne.

Lars Nielsen


- Det er sjovt, når vi prøver at lave andre øl, for de fleste gange bliver de så populære, at vi ikke kan tage dem af repertoiret. Da vi startede blev vi rådet til ikke at bruge lokale navne til vores øl, men vi har jo oplevet det modsatte. Når vi har brygget og solgt Vadehavsøl, Vikingebryg, Peters Juleøl, Marskhvede og Langgaard øl er det populært hos kunderne.

Selvom det er et bryggeri med en stor kapacitet, er det stadig håndbrygget øl, og Lars er her ved at røre rundt i deres nye Remisepilsner bryg. Foto: Bo Maimburg

- Vores Vadehavsbryg har overhalet alle, og det er klar vores mest populære øl. Vores nye bryg er en Remisepilsner, og den er jo inspireret af vores nye bryggeri, og det er vores forsøg på at brygge en helt almindelig øl, siger Lars Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce