Annonce
Skibhus Avisen

Åbner lige om lidt: Kom med indenfor i Odenses nye food-marked - her er billige øl og en 14 kvadratmeter stor storskærm

Madmarkedet Thrige Hallerne er klar til at åbne onsdag den 4. maj og vil indeholde 10 madboder og en bar, som ifølge ejerne er Danmarks billigste streetfood-bar. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Odenses nye food-marked Thrige Hallerne åbner onsdag den 4. maj og har blandt andet valgt at satse på en billig bar og et indkøb af en 14 kvadratmeter stor storskærm. Tre ud af de ti madboder er rykket med fra Arkaden.

Odense: Oprindeligt var det meningen, at Odenses nye food-marked Thrige Hallerne allerede skulle være åbne i februar, men efter lidt forskellige udfordringer i forbindelse med en gennemgribende renovering og etablering af food-markedet i den rustikke fabrikshal er tiden nu kommet til at invitere kunderne indenfor.

Det sker mere konkret onsdag den 4. maj.

- Vi glæder os supermeget til at åbne. Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været nogle bump på vejen, som har gjort, at vi først kan åbne nu. Sådan er det, når man laver sådan et sted her fra bunden og vil være sikker på, at alt fungerer. Men nu er vi klar, siger partner Ole Bo Madsen, der har været med i hele processen og nu går over til en rolle som projektkoordinator for Thrige Hallerne, som den odenseanske iværksætter Tahir Siddique ejer.

Annonce

Food-markedet kommer til at bestå af 10 madboder og en bar, hvor priserne bevidst er holdt på et lavere niveau, end man normalt ser.

Far og datter, Maher Almolhem og Lojain Almolhem, står klar til at tage imod kunder i boden Otto's, der laver grillmad fra Anatolien i Tyrkiet. - Der er rigtigt mange, der er kommet forbi for at kigge og spørge til, hvornår vi åbner, så vi glæder os meget, fortæller Maher. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Det fortæller Tahir Siddique.

- Vi har valgt at gøre baren billigere. Normalt betaler man kassen i baren, men her håber vi på, at priserne i baren vil lokke folk til. Jeg tør godt at sige, at vi kommer til at have Danmarks billigste streetfood-bar, siger Tahir Siddique med henvisning til, at en halv liter fadøl kommer til at koste 35 kroner og en lidt mindre udgave vil blive solgt til 25 kroner.

Her er de 10 boder i Thrigehallerne

Vietnam Street Food – vietnamesisk og asiatisk mad.

Otto’s – Tyrkisk grillspyd.

Mida’s – Fried chicken.

Insu – Sushi og fish and chips.

Taco Mole – Mexikansk.

Alhumsani – Arabisk.

Pizza Pocket – Napolitansk pizza.

Delhi Diner – Indisk.

House of Shawarma.

Umami Burger.

Le Buzz – Bagel, sandwich, salater, friskpresset juice og kaffe.

Ifølge Tahir Siddique har det ikke været svært at finde folk, der gerne ville have en bod i Thrige Hallerne. Han peger på, at han har måttet sig nej til flere, der gerne ville leje sig ind i en af madboderne:

- Vi har haft rigtigt mange, som gerne vil være en del af Thrige Hallerne, men det er vigtigt, at vi får den rette kombination. Det var eksempelvis vigtigt for os, at vi kunne tilbyde sushi. Jeg synes, at vi er endt med en sammensætning af boder, hvor vi har noget for enhver smag.

En frisk start

Tahir Siddique valgte i efteråret 2019 at redde Arkaden i det centrale Odense, da de tidligere ejere gik konkurs og efterlod folkene bag de forskellige madboder med en usikker fremtid.

Her har du hele Skibhuskvarteret og derudover ligger vi nu i et område, hvor der kommer 2000 mennesker på arbejde hver dag.

Tahir Siddique, ejer af Thrige Hallerne

I efteråret sidste år solgte han stedet til Rekom Group og lavede i stedet en aftale med Ejendomsselskabet Olav de Linde om et helt nyt madmarked i de gamle fabrikshaller i Thrigefirkanten, der sidst havde huset Bazar Fyn.

Kim Thi Nguyen og Hoa Cam Hyunh er allerede gået i gang med at bruge køkkenet og leverer take-away fra deres bod Vietnam Street Food. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Og ifølge Tahir Siddique har det givet nogle helt andre muligheder at starte på en frisk.

- I Arkaden overtog vi noget, som var i gang. Vi overtog de madboder, der var der i forvejen, og nogle forhold og aftaler, der var indgået. Jeg tænkte, at det gør vi da bare, men det gør man ikke bare. Her har vi lavet det hele fra bunden af, hvor Ole nærmest ved, hvor hver enkelt skrue sidder, siger Tahir Siddique.

Annonce

Madmarked som kantine

En af de ting, der kom bag på Tahir Siddique, da han valgte at overtage Arkaden i Vestergade, var den hårde konkurrence på restaurations- og takeaway-markedet i det centrale Odense.

Han har ikke været i tvivl om, at placeringen i Thrigefirkanten er den rigtige.

Thrige Hallerne er indrettet med lave skillevægge i træ, som kan rykkes, så man kan lave mange forskellige opstillinger i den store hal og på den måde huse større arrangementer og firmafester. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Konkurrencen er ekstremt hård i det centrale Odense, hvor der hele tiden åbner nye steder. Her har du hele Skibhuskvarteret, og derudover ligger vi nu i et område, hvor der kommer 2000 mennesker på arbejde hver dag. Samtidig får vi mulighed for at lave et fedt udendørsområde, siger Tahir Siddique, der peger på, at Thrige Hallerne allerede har lavet aftaler med flere af de omkringliggende virksomheder.

Der kunne faktisk godt have været plads til et par boder mere i Thrige Hallerne, men man har i stedet prioriteret, at der er nogle kroge i siden, hvor man kan spise, og hvor der kommer legerum. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- De vil bruge os som deres kantine, hvor de har en brik, som de kan betale med. Derefter afregner vi med virksomheden. Det vil sige, at virksomheden kun skal betale mad til dem, der er på arbejde og slipper for at have en kantineordning, hvor de betaler for alle ansatte - uanset om de er på arbejde eller ej. Efterspørgslen efter frokost kan ofte være et problem, men det forventer vi ikke, at det bliver her, siger Tahir Siddique, der samtidig fremhæver parkeringsforholdene ved Thrigefirkanten som central i forhold til kunderne om aftenen og i weekenderne:

- Der er en stor parkeringsplads med gratis parkering efter klokken 17 i hverdagene og hele weekenden. Det er selvfølgelig også vigtigt.


Annonce
Skibhus Avisen

Mon stjernen Totti ved, at en sandwichbar i Odense er opkaldt efter ham

Annonce
Skibhus Avisen

Christoffer og Emil er begge i 30'erne og har overtaget gammel lægepraksis med over 3000 patienter: - Jeg synes egentlig, at patienterne har taget det i stiv arm

Annonce
Ugeavisen Odense

Hvad skal vi undersøge for dig?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Marienlyst fejrede 100-året med manér

Skibhus Avisen

Millionstøtte skal give endnu mere liv på havnen i Odense

Skibhus Avisen

Rekordholderen var selvfølgelig til reception i Boldklubben Marienlyst

Skibhus Avisen

Åbner lige om lidt: Kom med indenfor i Odenses nye food-marked - her er billige øl og en 14 kvadratmeter stor storskærm

Skibhus Avisen

Navnkundigt værtshus går konkurs: Nye folk barsler med planer om en moderne ølbar

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce