Annonce
Skibhus Avisen

Årets gang i spalterne: Star Wars-stjerne går rundt i Skibhuskvarteret

Femi Taylor, bosat i Odense, danser og skuespiller, har været med en Star Wars-film. Arkivfoto: Martin Kloster
Skibusavisen har været i arkivet og fundet 10 historier, der på den ene eller den anden måde står tilbage fra 2021. Kom her med på en "artikel-rejse" tilbage til det år, vi nu har sagt farvel til.

Kære læser, du ønskes et godt nytår. 2021 er ovre. Det blev igen et år på godt og ondt. Her kan du i kort form genlæse nogle af de historier, vi skrev om i årets løb.

1 Fremad det gik

Slæbebåden Fremad bryder isen i Odense Havn. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen

Havnen: For næsten et år siden lagde et 10 cencimeter tykt lag is sig til rette i Odense Havn.

Det var et signal om, at slæbebåden Fremad skulle - ja - fremad gennem isen og bryde den op.

Det er nemlig ikke alle skibe, der har den konstruktion og maskinkraft, der skal til for at sejle gennem is. Så må et andet skib bryde isen for dem og lave en sejlrende, så de kan komme frem.

Men det er ikke ofte, det er aktuelt i Odense Havn. Sidst Fremad sidste var fremme på isen var tre år tidligre.

Artiklen blev bragt 17. februar.

2 Trafikken i fokus

Skibhusvej er den pulserende færdelsåre i Skibhuskvarteret. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Skibhus: Trafikken på Skibhusvej er ofte til debat - for høj hastighed, for farligt for cyklister og gående og så videre.

I foråret lyder det, at der skal laves en handlingsplan imod vanvidsbilisme, som omfatter flere strækninger i Skibhuskvarteret. Det glæder den lokale trafikgruppe, der har arbejdet på flere løsninger i forhold til trafikken i bydelen. Trafikgruppen har identificeret 12 utryghedsskabende punkter, som kommunens trafikplanlæggere kiggede efter i sømmene, bl.a. mere belysning, eventuel en 30 km/t-zone på et stykke af vejen og pudebump her og der.

- Det er selvfølgelig utroligt positivt, at der kommer fokus på det. Vi har jo været i gang med at afsøge mulighederne for at gøre Skibhusvej mere tryg at færdes på i lang tid. At det er vanvidsbilisme, der sætter vejen på dagsordenen, er blevet et væsentligt incitament for, at vores arbejde endelig bærer frugt, men der er mange grunde til, at sikkerheden på og omkring vejen skal forbedres, sagde Yvette Juul Christoffersen, medlem af trafikgruppen, i avisen.

En trafikmåling viste, at der hvert 20. minut blev kørt for stærkt på vejen.

Der er endnu ikke kommet nye bump.

Artiklen blev bragt 24. marts.

3 Slagter rykkede til Tarup

René Langholm søgte nye udfordringer. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Skibhus: Skibhusslagteren René Langholm stoppede i april efter 15 år i forretningen. Han fik et godt tilbud, han ikke kunne sige nej til, nemlig et job som slagter i Løvbjerg i Tarup Center.

- Det er helt surrealistisk at sætte ord på. Jeg sagde jo ikke bare ja med det samme. Jeg overvejede meget nøje, hvad jeg gerne ville, og troede egentlig jeg ville sige nej. Skibhusslagteren er ikke bare en forretning. Det er mig. Det er blevet min identitet. Langt størstedelen af alle kunderne ved da ikke, at jeg hedder René. De kender mig som skibhusslagteren. Så at tage afsked med det, er jo som at tage afsked med en del af mig selv. Det gav søvnløse nætter, sagde René Langholm til avisen, inden han overdrog nøglerne til en ny ejerkreds.

Og det var Kristian Pedersen, Peter Korsholm, Kim Kristoffersen og Jimmi Korsholm, som overtog Skibhusslagteren på Skibhusvej 92.

Artiklen blev bragt 24. april.

4 Undervisningstelte skabte debat

Enmandstelte til undervisning på Risingskolen skabte debat. Foto: Odense Kommune

Risingområdet: Da Risingskolen i maj postede et opslag på sin facebookside med et nyt tiltag i udeundervisningen, havde personalet nok ikke forudset den respons, der fulgte i kølvandet.

Skolen tilbød, som følge af den allestedsværende coronasituation, undervisning i noget så eksotisk som enmandstelte. Så kunne eleverne rent faktisk kan mødes og fortsat overholde corona-restriktionerne. Tilmed kunne skolebørnene sidde i læ for regn og rusk.

Men en sand storm af vrede kommentarer ramte altså skolens facebookside, hvor harmen over tiltaget blev udbasuneret:

"Det der er jo sygt. Jeg er i chok over, hvor vanvittigt folk opfører sig efterhånden".

"Tænk, er det virkelig blevet Danmark. Hvordan kan I byde børn det".

I den dur lød det.

- Vi var fuldstændig overrumplede. Det eneste fokus, vi har haft, har været på børnene og den gode undervisning i en tid, hvor eleverne har brug for at være sammen og fastholde den gode stemning, sagde skoleleder Pernille Sisse Wessel.

Artiklen blev bragt 5. maj.

5 Kæmpe træhus på vej

En illustration af det nye træhus, der skal bygges i Lerchesgade på havnen. Illustration: C.F. Møller Architects.

Havnen: Et kæmpe træhus med plads til 1600 medarbejdere skal bygges ved Odense Havn.

Dette var nyheden, der trillede ind i foråret/sommeren.

For Bygningsstyrelsen offentliggjorde, at entreprenørvirksomheden NCC, som har bygget TBT Tower, skulle opføre en træbygning på hele 31.000 kvadratmeter på Lerchesgade 35.

Træhuset skal samle hovedparten af de statslige arbejdspladser i Odense, så op mod 1600 medarbejdere kan rykke ind i bæredygtige og moderne kontorer i 2025. Det er blandt andet Miljøstyrelsen, Socialstyrelsen og Skatteforvaltningen. NCC skal opføre bygningen med C.F. Møller Architects som arkitekt. Staten investerer 800 millioner kroner i byggeriet.

Artiklen blev bragt 2. juni.

6 Due faldt ned lige ved Tove

Søen ved Hanneberg. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Kochsgade: Tove Larsen har boet tæt på søen Hanneberg ved Kochsgade i 17 år og ofte brugt det lille naturindkapslede anlæg til at få lidt frisk luft. Det har altid foregået ganske fredsommeligt lige indtil en julimorgen, hvor hun fik sig lidt af en forskrækkelse, kunne hun fortælle i avisspalterne. Hun hørte en smældende lyd på sin spadseretur.

- Fra træet drattede en due ned lige ved siden af mig, hvor den lå og gispede og sprællede. Jeg blev noget chokeret og kiggede mig om. Jeg følte, jeg blev skudt om ørerne. Det er ikke lige noget, man forventer, når man går tur i byen, sagde Tove Larsen.

Hun politianmeldte episoden.

- Der er masser af mennesker. Nu ramte skytten jo duen, men tænk, hvis man ramte et menneske. Hvad fanden er da det for en idiot, der kan finde på det, spurgte og sagde Tove Larsen.

Sagen er aldrig blevet opklaret.

Artiklen blev bragt 18. august.

7 Ejerskiftet til den rette

Lisbet Jensen og Celia Brandt. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Skibhusvej: Lisbet Jensen ville ikke sælge til hvem som helst, lod hun forstå.

- Det var lidt en indre kamp at finde ud af, hvem der kunne få lov at købe - jeg ville ikke sælge til hvem som helst. Mavefornemmelsen skulle være helt rigtig, for det er jo som at skulle af med et tredje barn, sagde optikeren Lisbet Jensen, der gennem 23 år havde drevet LJ Optik på Skibhusvej 121.

Den helt rette arvtager viste sig at være Celia Brandt, der valgte at skifte navn til Brandts Optik.

Artiklen blev bragt 15. september.

8 Skoleleder skridtede ud

Skoleleder på Sct. Hans Skole, Lars Eriksen, gik på pension. Arkivfoto: Martin Kloster

Skibhus: Efter 16 år som skoleleder på Sct. Hans Skole skulle skoleleder Lars Eriksen videre i livet - han skulle være pensionist.

- Det er vemodigt, det er klart. Jeg har holdt utroligt meget af mit arbejde og skolen, sagde Lars Eriksen til avisen, mens han for allersidste gang tog imod de morgenfriske elever ved porten ind til skolen.

- Jeg har valgt, at jeg skal have et drivhus. Det er mit første projekt, fortalte han om sit nye liv.

Nu skoleleder i dag er Jannie Weismann.

Artiklen blev bragt 6. oktober.

9 Star Wars-stjerne bor i Skibhuskvarteret

Skibhus: Siger navnet Femi Taylor dig noget?

Nok ikke umiddelbart, men er du gammel nok, så har du måske set hende på det store lærred. Femi Taylor var nemlig med i Star Wars-filmen "Jediridderen vender tilbage" fra 1983. Her spillede hun den særegne, grønne alien-slavedanserinde Oola, der har en lang snabel, som vokser ud fra hovedet.

I dag bor Femi Taylor i Skibhuskvarteret med sin danske mand Claus Skytte Kamper.

Selv om det var en mindre rolle, bliver hun stadig stoppet på gaden.

- Alle steder kender folk den grønne alien. Det har ændret mit liv til det bedre. Det er sådan en velsignelse at møde fans og rejse. Det er utroligt, hvor det har taget mig hen: Japan, Hawaii, Moskva, Europa, fortalte den 60-årige Femi Taylor, som rejser ud til Star Wars-arrangementer i hele verden.

Artiklen blev bragt 3. november.

10 Fakta blev til en Coop365

Butikschef i Coop365 på Skibhusvej, Bjørn Jæger Klint. Arkivfoto: Martin Kloster

Skibhus: Fakta på Skibhusvej 53 har ligget der i adskillige år.

Men ikke mere. I november blev Fakta til en Coop365, Coop-kædens nye koncept.

Butikschef Bjørn Jæger Klint sagde i avisen, at folk havde taget godt imod den nye butik.

Det økologiske er også mere i fokus. Måske passende, at det tidligere rød/hvide Fakta-logo således er blevet til et grønt/hvidt Coop365-logo.

Artiklen blev bragt 17. november.

Annonce
Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Annonce
Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce
Skibhus Avisen

Ingen lærerer eller vikarer til de ældste elever: Corona rammer Odense-skole

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Skibhus Avisen

En byggeplads tager form: Arbejdet med at skabe kontorhus til 1600 medarbejdere i gang

Skibhus Avisen

Zelinas far faldt i havnen og døde: - Min mor ringede mig hjem fra arbejde, og så kom jeg hjem og spurgte, hvor far var, og så sagde hun, at han var død

Skibhus Avisen

Kendt erhvervsmand indsat som midlertidig direktør for Odense Glasværk: - Det er en evig kamp

Skibhus Avisen

Gourmetsted i Odense lukker ned: Stopper på grund af sygdom

Annonce