Annonce
Skibhus Avisen

100 år gammelt liv fældes: Fredens Kirke siger farvel til et træ

Christian Raun, sognepræst ved Fredens Kirke, begræder, at det mere end 100 år gamle træ må lade livet. Foto: Kristian Isaksen
8. oktober skal et træ fældes ved Fredens Kirke. Det har stået der i al den tid kirken har ligget her og muligvis længere. Men nu er dets tid altså ovre.
Annonce

Skibhus: Til næste år fylder Fredens Kirke 100 år. Mennesker er kommet og gået. Sognehuset er byggget til og Skibhusvejs villakvarterer er skudt op omkring og har på den måde gjort det hellige hus til et centralt omdrejningspunkt både fysisk og åndeligt over den lange periode.

Meget er forandret i det tilstødende bybillede, men en ting har været konstant. Træet til højre for kirken.

Det kan man simpelthen se på de ældste billeder af kirken fra før, den stod klar til indvielse.

Træets møder dog snart sin skaber. Tirsdag 8. oktober bliver det fældet.

- Hvorfor egentlig fortælle om et træ. Jamen det er skam fordi, der er så meget symbolik i træet. Det har i litteraturen og i mytologien altid været et symbol på liv. Tanken om, hvad det her træ har været vidne til. Al den glæde og sorg. Dåb og begravelse. Bryllupper og konfirmationer. Alle de kister, der er båret ud. Der er blevet kysset op ad træet. Der er blevet pisset op ad træet. Ja. Der er sket meget, siger sognepræst Christian Raun, der gerne ville have beholdt det.

- Flere har henvendt sig i fortvivlelse over, at det skal fjernes. I disse tider gibber det i folk, når man fælder et træ, men vi kan ikke gøre så meget ved dets skæbne. Der er gået sygdom i træet, så selvom vi synes, det er irriterende, det skal ned, vil vi heller ikke bære ansvaret for, at det vælter i en storm. Af sundhedsmæssige årsager må det væk.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce