Annonce
Skibhus Avisen

Ankeret letter til maj: Færøske sejlskibe besøger Odense

Der er ikke mange ting smukkere end et gammelt skib på havet i skæret fra en solnedgang. Foto: Nordatlantisk Hus

Den 23. maj 2019 stævner syv færøske træsejlskibe ind i Odense havn og lægger til ved siden af Nordatlantisk Hus. Skibene er optakten til Odense Havnekultur Festival, og Odense er første stop på skibenes lange sejllads, der bringer dem rundt i Danmark, for at markere, at det er 100 år siden at færingerne fik deres eget flag.

Annonce

Havnen: Umiddelbart er der længe til næste års havnekulturfestival, men ikke når man planlægger et stort event som det Nordatlantisk Hus, Den Færøske forening i Odense, Frigg Lauget og Felagið Føroysk Træseglskip er i gang med.

Et event der bringer ikke mindre end syv gamle, historiske fiskerskibe, hvoraf flere er fra Færøernes Nationalmuseum ud på en tur til Danmark for at markere 100 året for det færøske flag.

Nydeligt set oppefra. Og med det færøske flag på toppen, som er meget skandinavisk i sine træk. Foto: Nordatlantisk Hus
Annonce

Første stop

De imponerende sejlskibe hvoraf nogle af dem måler op til 20 m ankommer dagen før havnekulturfestivalen skydes i gang, og bliver liggende i Odense til festivalen er slut, og man kan selvfølgelig komme om bord og se dem, og få fortalt historien om, hvad skibene har betydet for Færøerne. Måske kan man hjælpe mandskabet med at hejse sejlene, splejse reb og hvad der ellers hører sig til på sådan en slup, som træskibene hedder.

Skibene kommer ikke alene men er lastet med oplevelser. Der er musik ombord både traditionel sømandsmusik, men også moderne pop og rockmusikkere fra Færøerne, der går i land og bidrager til havnekulturfestivalens koncerter. Forskellige udstillinger følger også med i kølvandet bl.a. en stor maleriudstilling med især malere fra Nordøerne, der åbner i Nordatlantisk Hus og er sponseret af Bank Nordic. Derudover kan man smage færøsk mad, danse færøsk dans, se færøsk kaproning og i det hele taget suge færøsk inspiration til sig.

Skibenes sejllads får allerede stor opmærksomhed både i Danmark på Færøerne blandt andet i Odenses venskabsby Klaksvik, hvor borgmester Jógvan Skorheim planlægger at deltage i modtagelsen, når skibene kommer til Odense.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce