Annonce
Skibhus Avisen

Blomster mod Covid-19: Påskeliljer holder coronaen stangen på Skibhusvej

Lone Olstrup og Yvonne Christoffersen har gjort 200 bundter med påskeliljer klar til kunderne i Quickly.Foto: Kurt Rasmussen
De seneste to fredage har Kvickly uddelt gratis buketter med påskeliljer til deres kunder for at rose dem for deres samfundssind.

Skibhusvej: Solen stråler om kap med de påskeliljer, der er klar til at blive delt ud på pladsen foran Quickly fredag eftermiddag.

Tristan og Katrine har netop modtaget en buket påskeliljer. - Det er da dejligt at få sådan en buket, og man kommer jo helt i forårsstemning. Vi passer også meget på ikke at være med til at smitte andre. For eksempel står jeg her foran Kvickly med vores barn lige nu, mens min mand er ind at handle, fordi vi ikke skal være mere end én der går ind ad gangen, så vi må vente udenfor. Vi prøver at gøre, hvad vi kan, for at passe på, siger Katrine.

Lone Olstrup og Yvette Juul Christoffersen, der er henholdsvis medlem og formand for Kvickly Skibhusvejs bestyrelse, har taget opstilling med 200 bundter af de sæsonklare blomster og har vedhæftet hvert bundt en venlig besked:

Med denne buket vil bestyrelsen i Kvickly gerne sige Tak

Annonce

-Fordi du bruger mundbind

-Handler alene

-Holder afstand

-Og alt det, som vi i øvrigt skal gøre for at passe på os selv og hinanden.

Det skal nok blive godt igen.


Det her er jo en positiv måde at møde folk på og få fortalt budskabet. Vi kan aflevere en lille hilsen og få en lille snak i stedet for at møde folk med en løftet pegefinger

Lone Olstrup


- Det var da dejligt. Tak for det, siger Jette Wiig med et smil, da hun får overrakt en gratis buket. - Jeg har det rigtig fint med reglerne, for jeg synes, de er til vores allesammens bedste, Hvis vi alle sammen har tjek på reglerne skal det jo nok gå. Jeg passer meget på, og jeg kører med på den bølge, for når vores eksperter har fortalt, at jeg skal passe på, så gør jeg det også.

Skulderklap til kunder og personale

- Da det blev annonceret, at der skulle genåbnes for detailhandlen, besluttede Quicklys bestyrelse, at vi skulle sende kunderne en lille opmærksomhed og tak, fordi de handler ansvarligt, siger Yvette Christoffersen, som netop har afleveret den første buket til en smilende kunde.

- Vi har valgt at stå herude af hensyn til smittefaren, og vores initiativ skal også ses som et skulderklap til kunderne, fordi de husker at holde afstand og bære mundbind, for vi skal jo også passe på vort personale, siger hun og roser de ansatte i Quickly.

Ruth har netop modtaget en buket påskeliljer på vej ud af Kvickly. - Jeg synes, det er en alletiders ide. Så tænker man jo også lige over situationen, mens man er derhjemme og kigger på buketten. Jeg er helt med på, at vi skal passe på, og jeg har ingen problemer med at overholde reglerne, siger hun.

- De har jo stået bi i hele coronatiden og har sørget for, at vi har kunnet holde åbent. Der har været mange kunder igennem, som de har været tæt på, så derfor er det vigtigt for os også at give dem et skulderklap, siger hun og får et nik af Lone Olstrup.

- Det her er jo en positiv måde at møde folk på og få fortalt budskabet. Det skal forstås som en lille opmuntring, mens vi venter på åbningen, for folk må jo helst ikke tage for løst på det endnu. Vi kan aflevere en lille hilsen og få en lille snak i stedet for at møde folk med en løftet pegefinger, siger bestyrelsesmedlemmet og fortæller, at initiativet har fået meget ros på de sociale medier.

Flemming Christiansen har netop modtaget en buket påskeliljer af Yvonne og spørger, om de er økologiske. - Det er jo sundt med noget grønt, spøger han og siger, at han selvfølgelig ikke har tænkt sig at spise dem. - Men det er da dejligt at få en buket blomster, og jeg tror, min mor bliver glad for den, siger han og roser Kvickly’s måde at håndtere coronareglerne på. - Jeg følger alle regler, for det skal vi da. Det er jo vigtigt, at vi ikke smitter hinanden, siger han.

- Vi lagde det ud på facebook, da vi startede sidste fredag, og der har vi fået en masse positive tilkendegivelser. ”Ej en sød tanke”, og ”hvor er det dejligt”, og ”nu har jeg sat dem hjemme ved min mor og far”, lyder det fra Lone Olstrup, da hun gennemgår nogle af reaktionerne.

- Og nogle af kunderne har taget et billede af blomsterne i en vase og lagt dem ud på facebook, så det er blevet taget rigtig godt imod, siger hun, mens hun behændigt langer en buket påskeliljer ud til den næste smilende kunde, som også får en lille snak med hjem.

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Simon skal kigge i alle retninger: - Det er det, jeg har drømt om

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Preben Schack er 30 år ældre end de fleste på sit hold: Når sønnen afleverer kuglen - Så scorer far

Skibhus Avisen

Tag med i Lunden: Frisør samarbejde

Skibhus Avisen

Snart klar: Ny café eller noget 'bageragtigt' på vej ved Netto-butik

Skibhus Avisen

Bygherren er tidligere soldat i Livgarden: Her bygger han 78 spritnye lejeboliger

Skibhus Avisen

Skoleleder takker af og stopper også som pendler: Nu skal Lars ud i sit drivhus

Skibhus Avisen

Avisen på bodega: - Vi har en masse hygge, sjov og ballade

Skibhus Avisen

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Skibhus Avisen

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Skibhus Avisen

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Annonce