Annonce
Skibhus Avisen

Borger kalder folket til skraldeindsamling: - Nu må vi simpelthen få fjernet affaldet

Sidste år samlede Lotte Mulvad selv disse fire poser ind på tre-fire timer langs kanalen. Et større mandskab vil på den samme tid kunne gøre en forskel. Foto: Lotte Mulvad

Der gik kun få sekunder fra Lotte Mulvad havde læst om den ulovlige losseplads i Aasum til hun kontaktede avisen - harm over skraldets udbredelse. I sin iver har hun sågar taget initiativ til en indsamlingsdag langs kanalen.

Annonce

Stige/Stige Ø/Kanalen: I løbet af den seneste uge, har vi oplevet et væld af reaktioner som aldrig før for vores artikel om den interimistiske losseplads syd for Aasum.

Skruer vi tiden en anelse tilbage, indstillede vi først skraldefokusset på et par skraldeposer fundet ved Fredens Anlægs parkeringsplads.

Palle Andreassen - en irriteret borger - havde fået nok af det dumpede affald og kontaktede avisen. Den afstedkomne historie gav anledning til et anonymt tip vedrørende det grimme syn beskrevet i sidste uges avis.

Hvad der startede som en lille snebold, har udviklet sig til en lavine. Af vrede og skrald.

Vi har sammenlagt brugt timevis på at snakke i telefon og besvare mails fra indignerede borgere, der "fandeme har fået nok".

Skraldesyndernes skødesløse ageren tæt ved Odense Å gjorde blandt andet udslaget for Lotte Mulvad, en hyppig bruger af kanalen, der fra sin kajak har bevidnet svineriet på tæt hold.

- Det er rigtig godt, at aviserne har skrevet artikler om det henkastede affald, men nu må vi simpelthen se at få det fjernet, harcelerer hun.

Hvis vi er mange mennesker, som frivilligt bruger et par timer en søndag, kan vi virkelig gøre en forskel til gavn for miljøet og os selv. For vi vil nok alle have mere fornøjelse af en gåtur langs kanalen og på Stige Ø, hvis vi ikke hele tiden får øje på noget skrald.

Lotte Mulvad

Mødesteder

Lumbyvej/Kanalvej, vestsiden af kanalenStige bådehavn, ved Lodsvej i Stige, vestsiden af kanalen

Rødhusene / slæbestedet på Stigeø, østsiden af kanalen

Følg med på Ugeavisen Odenses facebookside, hvor vi sammen med Lotte Mulvad og aktionsgruppen deler begivenheden, så du kan tilkendegive, om du også vil hjælpe naturen og især kanalen med at blive renere og sundere.

En anden borger, der værner om miljøet og på næsten dalig basis er ude med skraldesækkene er Annette Jensen. Med sin mobiltelefon har hun taget disse billeder på Stige Ø. Dette er taget torsdag. Foto: Annette Jensen
Annonce

Indsamlingsdag

Som en hengiven forbruger af naturen er Lotte Mulvad opsat på at komme affaldsproblemerne til livs. Og det kan kun gå for langsomt.

- Nogle vil måske sige, at skraldet - det må kommunens folk da tage sig af. Men det vil være et kæmpe arbejde og tage vildt lang tid for nogle få medarbejdere i kommunen eller fra Odense Havn at få samlet alt det affald, som nu ligger derude.

- Hvis vi derimod er mange mennesker, som frivilligt bruger et par timer en søndag, kan vi virkelig gøre en forskel til gavn for miljøet og os selv. For vi vil nok alle have mere fornøjelse af en gåtur langs kanalen og på Stige Ø, hvis vi ikke hele tiden får øje på noget skrald, siger Lotte Mulvad, og kaster i næste moment et konkret forslag på bordet.

- Jeg har taget initiativ til en affaldsindsamling langs kanalen søndag 25. november, som jeg håber, at mange vil støtte op om.

Ved det gamle færgeleje behøver man ikke finde mikroskopet frem for at finde affaldet. Foto: Annette Jensen
Annonce

Så slemt er det

Ufrivilligt lader det til at Stige Ø har iført sig førertrøjen for akkumuleret affald. Det er den opfattelse avisen får, når henvendelserne rammer redaktionen.

Ironisk nok er det nyopfundne rekreative paradis for enden af Østre Kanalvej faktisk en gammel losseplads. Det kuperede terræn gemmer på tonsvis af affald fra dengang, men det er tilsyneladende ikke alle, der er blevet oplyst om halvøens ændrede status.

- Når jeg ror i kajak på kanalen, kan jeg tydeligt se affaldet på skråningerne, imellem de store sten og fanget i sivene. Det er overalt, siger Lotte Mulvad, og vurderer, at det vil kræve flere stationer, at støvsuge det omfattende areal.

- For at vi kan indsamle på et så stort område som muligt, vil der være tre steder langs kanalen, hvor man kan møde op klokken 12. Her får man udleveret plastiksække og man går derfra ud og samler affald. Folk samler de fyldte sække i nogle store bunker og det bliver efterfølgende afhentet.

Hvis du vil hjælpe Lotte Mulvad og resten af hendes forhåbentligt store følge af affaldsdræbere, skal du blot troppe op på en af de angivne mødesteder - gerne med et par handsker og en affaldstang, hvis man har sådan én.

Odense Kanal kunne være noget så smuk - og det er den - men kigger man nærmere efter, gemmer sig meget grimt under overfladen. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Skibhus Avisen

Fredens Kirke fejres med kunst

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Historie fra Vollsmose

Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Grønlandsk udstilling

Mest læste

Annonce