Annonce
Skibhus Avisen

Claus har stolet blindt på borgerne - og fået valuta for tilliden: - Folk betaler fandeme for deres bajer

Munkebo Brewery ligger ved kanalen med udsigt til den gamle FAF-bygning. Claus Christensen tøver ikke med at kalde det Odenses bedste beliggenhed til ølnydning. Foto: Kristian Isaksen
Claus Christensen valgte på ganske aparte manér at stille øl frem til folket i et blindt håb om, at dråberne nok skulle blive betalt - og det er de blevet.
Annonce

Havnen: Det er almindeligvis frugt, grøntsager, æg og honning, der hører til i vejbodernes sortiment - men det har ikke forhindret Claus Christensen i at bidrage med et nyt produkt på Odenses selvbetjeningslandkort.

På havnen har han fra kanaludsigten ved Munkebo Brewery sørget for, at gæsterne stadig kan få lidt koldt til ganen, selv når brygmesteren er fraværende.

Han har stillet et ølfyldt køleskab til rådighed.

- Køleskabet fungerer bare. Jeg kan jo spore alt, der er forsvundet, for der er kun mobile pay. Jeg ved præcis, hvad der er fyldt op og hvor mange penge, der er strøget ind. Der er et minimalt spild, beretter en tydeligt begejstret Claus Christensen.

Annonce

Fortsætter selvfølgelig

10 flasker er forsvundet. De 10 flasker gnaver formentligt på den samme gerningsmands samvittighed, for de forsvandt på én gang.

Øl-køleskabet i al sin herlighed. Foto: Kristian Isaksen

- Én dårlig betaler på fem måneder. Det vil jeg gerne kalde en succes. Vi er på havnen, der er ingen video-overvågning og der skal jo ikke mere end et par klaphatte til for at ødelægge det for alle. Men det er ikke sket. Folk betaler fandeme for deres bajer. Jeg har hele tiden sagt, jeg gerne ville skabe mit eget gårdmiljø hernede i et omfavnende rum, hvor vi stoler på hinanden, men jeg havde næsten ikke troet, at det ville virke så godt, siger Claus Christensen, der begyndte sit standsalg under nedlukningen.

- Folk brugte møblerne, så jeg tænkte, de da også skulle have noget at drikke. Men den kasse jeg stillede frem blev hurtigt tømt og der var røster, som mente, øllene godt kunne være koldere. Så jeg fandt et gammelt, knoldet køleskab. Det gik godt de første dage. Så gik det godt en uge. Hvad pokker, tænkte jeg. Så tager vi sgu en uge mere, griner Claus Christensen, der godt tør meddele, at initiativet fortsætter.

- Folk i området er så glade for det, så vi fortsætter selvfølgelig. Jeg har en hundelufter, der kigger ind og knapper en morgenbajer op hver dag og ellers er der gæster på alle tidspunkter af døgnet.

Frygt ej for at køleskabet er tømt, hvis du kigger ned. Brygmesteren er gerne forbi med friske forsyninger et par gange om dagen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Fredens Kirke fejres med kunst

Skibhus Avisen

Historie fra Vollsmose

Skibhus Avisen

Grønlandsk udstilling

Mest læste

Annonce