Annonce
Skibhus Avisen

Fjordagerscenen opfører den pureste nostalgi: I Busters Verden kan man være sig selv

William Arvad spiller Buster Oregon Mortensen på Fjordagerscenen. Foto: Pernille Østergaard Poulsen

Buster Oregon Mortensen ved slet ikke, hvad det vil sige at blive pinligt berørt - en lektie Fjordagerscenen med opsætningen af Busters Verden håber at kunne udbrede til sine publikummer. For vi er alle gode nok, som vi er.

Annonce

Agedrup: I 1984 havde Bjarne Reuter og Bille August næppe forestillet sig, at filmatiseringen af bogen om en distræt dreng og hans evne til at trylle æg og tarme ud af munden stadig ville blive nævnt i flæng i 2018.

Endda som en af de bedste danske børne/ungdomsfilm nogensinde.

Men Busters Verden er, måske mere end det var dengang, en ret så relevant fortælling for nutidens unge mennesker. Og egentlig også dem med lidt flere år på bagen.

Derfor er det helt oplagt for Fjordagerscenen at bringe nyt liv til historien om Buster Oregon Mortensen og dennes akavede færden på livets vej.

- Vi valgte den, fordi de voksne generationer har et forhold til den. Det hører vi alle steder, men også fordi den stadig vil kunne underholde børn i dag. Så det er både et nostalgisk tilbageblik og for nogle af gæsterne et nyt møde med en vedkommende fortælling, siger Laura Pazdecki, der er instruktør på opsætningen.

Buster agerer, før han næsten tænker. Han er så umiddelbar, at det er befriende, men også så man næsten ikke tør kigge. Hvilket overvejende er en god ting. Især i dag kunne mange af nutidens unge mennesker nok godt trænge til at få at vide, at de er gode nok, som de er. At de ikke skal tage sig så meget af, hvad andre tænker om dem, og bare være sig selv

Laura Pazdecki
William Arvad i rollen som Buster Oregon Mortensen. Opsætningen er en af de mindre krævende på kostumesiden, da skuespillerne egentlig blot spiller almindelige børn. På dette billede er William Arvad dog ikke iført det rigtige kostume, men hatten - den passer. Foto: Pernille Østergaard Poulsen
Annonce

Vær dig selv

Kigger man hovedpersonens opførsel efter i sømmene fremstår et budskab, vi alle kunne lære noget af.

- Buster agerer, før han næsten tænker. Han er så umiddelbar, at det er befriende, men også så man næsten ikke tør kigge. Hvilket overvejende er en god ting. Især i dag kunne mange af nutidens unge mennesker nok godt trænge til at få at vide, at de er gode nok, som de er. At de ikke skal tage sig så meget af, hvad andre tænker om dem, og bare være sig selv, siger Laura Pazdecki, der henviser til de sociale mediers magt over selvbilledet.

- "Hvorfor får jeg ikke flere likes? Det her billede skal bare være perfekt, inden det bliver smidt på Instagram." Det er et stort pres for dem, når de tror, at alt skal være perfekt. For det skal det ikke. I Busters verden er der plads til magi, håb og drømme - uden at tænke for meget over, hvad andre mener om det, siger instruktøren.

Laura Pazdecki er instruktør på forestillingen og er ganske garvet i musicalverdenen. Selv stod hun på scenen under forårets opsætning af Dr. Jekyll & Mr. Hyde på scenen i Agedrup. Til dagligt studerer hun medicin på SDU. Foto: Pernille Østergaard Poulsen
Annonce

Engagerede børn

Forestillingen er stort set båret frem af børn - på skuespilsiden. Og eftersom Buster er 12 år, kunne man måske blive lidt bekymret for, om aldersgruppen var til at tøjle.

- De har været skønne. Børnene har været super-engagerede hele vejen igennem. Min erfaring er, at de er lettere at styre, hvis det er sjovt undervejs. Jeg tolker deres gåpåmod som et bevis på, at de har været godt underholdt, fortæller Laura Pazdecki, og fortæller, at hun forholder sig optimistisk forud for premieren.

- Vi har kørt stykket igennem en gang, og det gik virkelig godt og i weekenden inden kører vi højintense øvedage, så alle detaljerne falder helt på plads. Her er det faktisk de voksne, som lige skal have styr på lys og lyd og hvad der ellers er teknik. Børnene er jeg ikke bekymrede for, siger hun med et smil.

Busters Verden har premiere 22. november og spiller i alt seks forestillinger til og med 2. december. Læs mere om billetkøb og tidspunkter på www.fjordagerscenen.dk

Flere børn i gang på samme tid. Foto: Pernille Østergaard Poulsen
For et år siden var det Alice i Eventyrland, der kunne opleves på Fjordagerscenen. Her krævede det lidt mere dedikation til kostumerne. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce