Annonce
Skibhus Avisen

Friskolen fik sin legeplads: Donationer og engagement realiserede drømmen

Skoleleder Søren Lohmann vakte stor begejstring, da han førte den gyldne saks over snoren. Glade børn indtager pladsen, allerede inden snoren er faldet til jorden. Foto: Kristian Isaksen

Børnene på Friskolen Odense City skal ikke længere frygte en blodforgiftning efter mødet med et rustent søm, når tiden imellem lektionerne skal fordrives. En ny og moderne legeplads står nu til rådighed, når klokken ringer til frikvarter.

Annonce

Skibhus: Hvis Jeanette Hvam nogensinde skulle være så heldig - og selvfølgelig dygtig - at løbe med en Oscarstatuette, skal hun tilsyneladende ikke være så nervøs for den obligatoriske takketale.

For hun viste på forbilledlig vis, hvordan man indlemmer alle i en sådan, da Friskolen Odense City endelig kunne indvi sin længe ventede legeplads.

Selv har hun ageret primus motor for opførelsen, men det har krævet mere end blot hendes to hænder at realisere projektet, der begyndte med nedrivningen sidste efterår.

- Tak til skolen og lærerne. Tak til børnene, tak til forældrene. Tak til sponsorerne for donationer. Det havde aldrig kunnet lade sig gøre uden jeres hjælp. Og tak til Kvickly for kage, sagde hun til menneskemængden, der var samlet i skolegården for at fejre åbningen.

Podiet, hvorpå taksigelserne strømmede, nåede lige akkurat også at blive færdig til dagens festivitas. men for børnene var det nok lidt mere spændende, hvad der foldede sig ud bag den røde snor på den anden side af skolebygningen.

Donationer

Forældrene har selv skaffet 30.000 kroner ved salg af pølsehorn, slush-ice, julekalendere og skrab.Paula og Axel Nissens legatfond har doneret 15.000 kroner.

Nordea-fonden 10.000 kroner.

N-tech 5000 kroner.

Intego 2000 kroner.

8. september afholdes der offentligt loppemarked på skolens arealer, for at finde de sidste kroner til et legehus.

En stand koster 100 kroner på Buchwaldsgade 46 og man kan ringe på 51531905 og booke en sådan.

Jeanette Hvam og Mike Eriksen, der var med som repræsentant for Nordea-fonden, der donerede 10.000 kroner til legepladsen, sammen med en masse glade børn. Legepladsen strækker sig herfra aflangt ned bagom skolen. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Kvalitet på budget

Skoleleder Søren Lohmann må have synket en ekstra gang, før han lod den gyldne saks overskære snoren. En hob af legelystne børn, nærmest stod parat som Usain Bolt ved et olympisk 100-meterløb.

Få sekunder efter forløsningen kunne han dog ånde lettet op. Børnene havde på fornem vis manøvreret udenom deres øverstbefalende. Ingen blev trampet ned her.

For at forstå børnenes iver, skal man måske også forstå baggrundshistorien.

Skolelederen formåede på malerisk vis i sin tale at føre alle ind i, hvad der på arealet her var blevet afløst.

- For cirka et år siden gik jeg for første gang en tur omme bagved. Altså dér, hvor den nye legeplads nu ligger. Dengang stod der et virklig kreativt bygget og kreativt malet gammelt legetårn, som havde det her karakteristiske "byggelegeplads-look".

Og rundt omkring tårnet lå der flere løse brædder, som med tiden havde opgivet at være en del af tårnet. De havde ligesom opgivet ånden og lå bare der med deres gamle, rustne søm, som forgæves rakte ud efter de brædder, der med stadig - med de sidste af deres kræfter - krampagtigt forsøgte at skabe illusionen om, at her var et rigtig fedt legetårn til børn. Det var var også det eneste, der var her.

I alt 65.000 kroner blev samlet ind, så legepladsvisionen kunne blive en realitet.

Søren Lohmann med guldsaksen overdraget fra en rød velurpude. Som det sig hør og bør. Foto: Kristian Isaksen
Hængekøjer, tre styks, er også blevet en del af legen. Foto: Kristian Isaksen
Det er spændende at prøve nyt. Foto: Kristian Isaksen
Mmmmm. Kage. Sponseret af Kvickly. Foto: Kristian Isaksen
Brunsviger - naturligvis. Foto: Kristian Isaksen
Jeanette Hvam takkede alt, hvad der takkes kunne, men ikke uden grund. For det har krævet et stykke arbejde at få legepladsen færdig. Foto: Kristian Isaksen
Søren Lohmann havde også lidt at sige fra talerstolen. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce