Annonce
Skibhus Avisen

Høj benføring: Layal er indbegrebet af en rollemodel

Layal El-Khatib har succes med taekwondo og er tæt på at kunne modtage det sorte bælte inden for kampsporten. Foto: Kurt Rasmussen
Layal El-Khatib er frivillig i Vollsmose og med til at gå foran med gode resultater inden for både sport og uddannelse.
Annonce

Gillestedvej: I Vollsmose har det altid været en udfordring at få voksne indlemmet i foreningsarbejdet, men indimellem ses der lyspunkter – som for eksempel hos den sportsfrivillige Layal Khatib, der er født og opvokset i området.

- Jeg er rigtig glad for børn, og jeg synes, at børn skal være med til at lave sjove ting, siger hun og sætter tryk på ”skal”.

- Hun har netop deltaget med et pigehold for 5 – 8-årige i en fodboldturnering ved sommerfodboldskolen hos B 1909, og det er gået over al forventning.

- Det her arrangement er rigtig hyggeligt, for alle børnene er glade og har det sjovt, og vi har lige vundet en turnering mod et pigehold, hvor spillerne var 9 til 11 år, siger hun med et stort smil og giver en forklaring på, hvordan det kunne lade sig gøre.

Ved sidste uges sommerfodboldskole hos B 1909, førte Layal sit pigehold til sejr. Fra venstre er det Eva, Asil, Lea, Maya og Layan. Foto: Kurt Rasmussen

- Det er fordi mine piger har trænet rigtig godt, lyder det beskedent fra den 20-årige sygeplejerskestuderende.

Annonce

Piger til kamp

Men det er ikke fodbolden, der er Layal El-Khatibs foretrukne sport. Gennem flere år har hun været aktiv i Vollsmose Taekwondo Klub Odense, og her har hun næsten kvalificeret sig til at modtage det sorte bælte, som er den bedste udmærkelse, man kan få inden for kampsporten.

I forbindelse med sommerfodboldskolen var der besøg af folketingsmedlemmet Morten Østergaard, som var meget interesseret i at høre om Layal El-Khatibs sport og uddannelse. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg mangler kun to sorte streger i at have det sorte bælte, siger hun og fortæller, at taekwondo-klubben består af 80 procent piger, hvilket kan lyde overraskende, når man tager i betragtning, at der er tale om en kampsport.

- Der er mange, der har spurgt, hvorfor piger kan gå til taekwondo, og hvorfor der er så mange piger i klubben, men jeg synes, det er hyggeligt at gå til taekwondo, siger hun og giver en ekstra forklaring på den overrepræsentation, pigerne har i klubben.

Den 20-årige frivillige er glad for børn, og det synes, at gå begge veje. Foto: Kurt Rasmussen

- Når vi går til taekwondo, er det jo også fordi, at så kan vi lære at forsvare os selv, lyder det fra den stærke rollemodel.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Skibhus Avisen

Fredens Kirke fejres med kunst

Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Historie fra Vollsmose

Skibhus Avisen

Grønlandsk udstilling

Mest læste

Seneste nyt

Annonce