Annonce
Skibhus Avisen

Henning fandt fejemaskinen, da kommunen svigtede: Nu kan Agedrups ældre endelig gå tur igen

Cykelsti Agedrup. Foto: Ulla Jensen
Henning Jensen er blevet lidt af en helt i lokalmiljøet for sin indsats på den frygtede supercykelsti, der med sine glatte blade helt har afstødt flere sædvanlige skovgængere fra at færdes på den. Selvom han er glad for at have gjort en positiv forskel, så tillader han sig at pege fingre ad kommunen, der ifølge ham og adskillige borgere, selv burde have været ude med fejemaskinen.

Agedrup: Da Ulla Jensen trådte forslået og humpende ind ad døren til sit hjem sidste lørdag  efter et fald på den sædvanlige løberute, tydede intet på, at denne smertelige hændelse ville kunne vendes positivt.

Men var hun aldrig styrtet, ville hendes mand, Henning Jensen, heller ikke have oplevet den eksalterende fornemmelse af at blive tildelt rosende ord, skulderklap og hundredvis af virkelige såvel som virtuelle tommel-oppere fra fremmede mennesker, der ville vise deres taknemmelighed.


Annonce

Du skulle have hørt nogle af de ældre beboere. De har ikke turdet gå tur i flere uger af frygt for at falde i de glatte blade, så de var gået udenom skoven. Men nu kunne de gå der igen og de var så glade. Jeg havde det simpelthen så godt indeni hele aftenen. Det var bare lykken

Henning Jensen


For man fristes til at sige, at Henning Jensen reagerede prompte ved at feje al modstand af banen.

- Det var min kones idé. Hun sagde "så Henning - nu ved jeg, hvad du kan bruge kosten til", fortæller ægtemanden.

Ældre gik udenom

Henning Jensen gik ud i skuret og trak maskinen med sig. Han bor kun få hundrede meter fra Agedrups nye og ganske udskældte supercykelsti, der i løbet af november har fungeret som en magnet for de faldne blade.

- Jeg ryddede hele lortet på halvanden time og på den tid fik jeg så møg opbakning, jeg aldrig kunne drømme om. Rosende ord og skulderklap. Du skulle have hørt nogle af de ældre beboere. De har ikke turdet gå tur i flere uger af frygt for at falde i de glatte blade, så de var gået udenom skoven. Men nu kunne de gå der igen og de var så glade. Jeg havde det simpelthen så godt indeni hele aftenen. Det var bare lykken, fortæller en begejstret - og stolt - Henning Jensen.

- Det er da fedt at vide, man kan gøre en forskel for to liter benzin og en lille gåtur. Man skal jo ikke gå udenom skoven - det er ikke meningen med sådan en fin sti.

Annonce

Kommunens opgave

Ulla Jensen er dog ikke den eneste, der har mærket effekten af de våde blade, beretter Henning Jensen.

Et styk ryddet cykelsti. Foto: Ulla Jensen

- Efterfølgende har jeg hørt, at flere er væltet på cykel og én er væltet på knallert. Jeg må sige, jeg synes, det er for dårligt, at kommunen ikke sørger for at fjerne bladene på en cykelsti, de selv var så ivrige efter at få udført, selvom der var så mange indsigelser imod den fra lokale borgere. Så ville begejstringen over den nok have været større, hvis de også kom ud og gjorde noget ved det, så folk faktisk tør færdes på den uden at frygte et styrt, siger Henning Jensen, der dog gerne "hjælper" kommunen en anden gang.

- Hvis ikke de kommer ud og salter, så tager jeg selv lige en tur. Jeg mener  bare ikke, det skal være afgørende, at der er sådan en som mig, der har redskaberne til det og tid til overs, der skal gøre det. Men heldigvis for kommunen gør det ikke mig noget. Jeg tager gerne den tur igen.

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce