Annonce
Skibhus Avisen

Ibrahim vil undgå tvangsflytninger

Lejligheder i Fyrreparken i Vollsmose er under ombygning. Foto: Ardiana Halimi/privatfoto
Flere tusinde borgere bliver tvangsflyttet fra Vollsmose og mister deres hjem. Ibrahim El-Hassan gør aktiv modstand i en kamp, der handler om basale menneskerettigheder.

Vollsmose: I de sidste par uger er mange mennesker blevet revet ud af deres trygge og hyggelige hjem. Hjemmene skal skabe plads til nye flotte boliger og renovering af omgivelserne i Vollsmose.

Om 10 år har staten et håb om, at der skal være mindre end 30 procent ikke-vestlige beboere og deres efterkommere i de nuværende parallelsamfund-områder. Vollsmose skal gøres billedskøn overfor omverdenen. Dog har det store konsekvenser for beboerne, når de lige pludselig skal pakke alle deres ejendele sammen og flytte. En flytning, nogle ikke selv ønsker.

I ghettoerne – eller i de såkaldte parallelsamfund - vil staten rive en masse bygninger ned og renovere dem. Bagefter kan de flytte tilbage i boligerne, hvis de altså har råd.

Annonce

Gymnasieelever skriver

Artiklen er skrevet af elever fra Mulernes Legatskole som et led i projektet RYK, der er et samarbejde mellem Fyens Stiftstidende og flere fynske gymnasier.

Samarbejdet går ud på at introducere eleverne for aktiv medieundervisning ud fra en konstruktiv kontekst, hvor man finder såvel problemer som løsninger via journalistikken.

Artiklerne skrevet af elever fra Mulernes Legatskole vil dukke op i Skibhusavisen og på skibhusavisen.dk.

I de berørte områder vil man indføre, at man kan blive straffet hårdere for kriminalitet end i andre områder. Man vil også sørge for, at alle børn går i børneinstitutioner fra barnets første leveår. Børn vil bl.a. fra 0. klasse vil blive udsat for sprogprøver, og består børnene ikke disse prøver, vil de blive nødsaget til at tage skoleåret om.

Mærker det

Ibrahim El-Hassan, der beskriver sig selv som aktivist og foredragsholder, bor i Vollsmose og mærker parallelsamfundsloven ((tidligere kendt som ghettoloven) på egen krop. Han er imod loven.

Ibrahim El-Hassan. Privatfoto


Ibrahim El-Hassan har tidligere demonstreret mod nedrivning af 1.000 boliger og tvangsflytning af tusinder af borgere i Vollsmose. Han mener, at konsekvenserne af parallelsamfundsloven vil ramme de unge og familierne, der bor i områderne hårdt.

- Et er at arrangere demonstrationer og aktioner, og så at stå op og demonstrere, et andet er at arbejde politisk parlamentarisk, siger Ibrahim El-Hassan.

Han er med bevægelsen Almen Modstand, et borgerinitiativ, der kæmper imod parallelsamfundsloven. Han forklarer, at man kan gå juraens vej ved at rejse retssager, hvilket allerede er sket rundt omkring i landet. Det arbejdes der også på med planerne for Vollsmose.

- Hvis man reelt set ønsker at gøre en forskel for mig som bor i Vollsmose, så hjælper man mig, hvor jeg bor, og ikke ved at rive mit hjem ned og fjerne mig fra mit boligområde, udtaler han.

Annonce
Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Annonce
Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce
Skibhus Avisen

Ingen lærerer eller vikarer til de ældste elever: Corona rammer Odense-skole

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Skibhus Avisen

En byggeplads tager form: Arbejdet med at skabe kontorhus til 1600 medarbejdere i gang

Skibhus Avisen

Zelinas far faldt i havnen og døde: - Min mor ringede mig hjem fra arbejde, og så kom jeg hjem og spurgte, hvor far var, og så sagde hun, at han var død

Skibhus Avisen

Kendt erhvervsmand indsat som midlertidig direktør for Odense Glasværk: - Det er en evig kamp

Skibhus Avisen

Gourmetsted i Odense lukker ned: Stopper på grund af sygdom

Annonce