Annonce
Skibhus Avisen

Jannie er ny skoleleder for 700 børn: - Jeg er den, der stiller forstyrrende spørgsmål

Jannie Weismann, der er ny skoleleder på Sct. Hans Skole, kommer fra en stilling som souschef på Korup Skole. Foto: Daniel Rasmussen
I mange år har gymnasiet været det automatiske førstevalg for alt for mange skolebørn, mener den nye skoleleder på Sct. Hans Skole. Det vil hun lave om på.

Skibhus: Lyden af legende børn fylder skolegården på den mere end hundrede år gamle skole på hjørnet af Skibhusvej og Egebæksvej. Den nye skoleleder hilser på lærere og elever og spørger interesseret ind til, hvad de laver. Der er stadig mange nye ansigter, og det kan være svært at huske alle navnene.

Det er kun godt en uge siden, at Jannie Weismann tiltrådte som skoleleder på Sct. Hans Skole. Hun kendte ikke området på forhånd, men det gamle arbejderkvarter har allerede gjort indtryk på hende.

- Det er ligesom en by i byen. Det synes jeg er vildt fedt, siger hun.

Annonce

Jannie Weismann kommer fra en stilling som souschef på Korup Skole. Før det underviste hun blandt andet på Hyllehøjskolen i Middelfart, og derudover har hun også arbejdet på en kostskole for socialt udsatte børn.

- Jeg tror, jeg er rundet af, at lige meget hvem man er, eller hvor man kommer fra, skal man have en fair chance, siger hun.

Som leder kan hun godt lide at lytte og inddrage, men hun lægger også vægt på, at man ikke bare gør tingene på en måde, fordi det plejer man.

- Jeg er ret dialogbaseret. Jeg vil gerne samarbejde om mange ting, men jeg er også den, der stiller forstyrrende spørgsmål, siger hun.

En skole med liv

Sct. Hans Skole er ikke kun fyldt med liv i hverdagene. Der er også masser af aktivitet om aftenen og i weekenderne.

Jeg har været her i weekenden, og der var lys i nogle af vinduerne. Det er ikke fordi, der er nogen, der har glemt at slukke lyset. Det er dem, der bruger skolen i fritiden. Det er fantastisk.

Jannie Weismann, skoleleder på Sct. Hans Skole

- Jeg har været her i weekenden, og der var lys i nogle af vinduerne. Det er ikke fordi, der er nogen, der har glemt at slukke lyset. Det er dem, der bruger skolen i fritiden. Det er fantastisk, siger hun.

Skolen er på den måde en hjørnesten i lokalområdet.

- Det gør også, at hvis der sker noget om aftenen eller i weekenden, som der ikke skal ske, så er der nogen, der lægger mærke til det, siger hun.

Den nye skoleleder hæfter sig også ved, at forældrene til skolens børn både er engagerede, men også har store forventninger.

Jannie Weismann afløser Lars Eriksen, der gik på pension. Arkivfoto: Martin Kloster

- Der er kontant afregning, for folk har mulighed for at skifte til en anden skole. Der er masser af skoler i området, så der er ikke langt at flytte, siger hun.

Hun oplever dog også, at familierne i området vælger skolen til.

- Vi er glade for, at der er mange fra vores eget distrikt, der søger en plads hos os. Det er jo også et kvalitetsstempel, siger hun.

Annonce

Samarbejde med erhvervslivet

Selvom hun lige har sat sig i stolen, har den nye skoleleder også allerede flere idéer til, hvad der skal ske fremadrettet.

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få gang i et erhvervsnetværk herude, siger hun.

Det kan være et samarbejde, hvor eleverne kommer på besøg i virksomhederne i grupper eller laver projektarbejde. Det skal hjælpe børnene med at få øjnene op for andre muligheder.

Vi står et rigtig godt sted. Vi er solidt forankret i lokalmiljøet. Lærerne er åbne og de har masser af entusiasme

Jannie Weismann

- I mange år har gymnasiet været nummer ét. Samarbejdet med de erhvervsdrivende er ligesom en måde at sige, at der findes også en anden vej at gå, siger Jannie Weismann.

Hun peger også på, at det kan være en hjælp for skoletrætte elever i de store klasser. For eksempel kan elever være et par dage om ugen i en virksomhed i praktik og resten i skolen.

- Det kræver, at man som praktiksted vil investere i de unge, der har brug for et boost, siger hun.

Annonce

Mangler plads

I det hele taget føler Jannie Weismann, at hun har overtaget ledelsen af en velfungerende skole.

- Vi står et rigtig godt sted. Vi er solidt forankret i lokalmiljøet. Lærerne er åbne og de har masser af entusiasme, siger hun.

Der er omkring 700 elever på Sct. Hans Skole. Arkivfoto: Martin Kloster

Der er dog også udfordringer, der trænger sig på. Mange aktiviteter har været lukket ned på grund af corona. Det har for eksempel ikke været muligt at lave aktiviteter på tværs af klasser og årgange af hensyn til smittefaren, men det håber Jannie Weismann kan komme i gang igen.

En anden udfordring er, at det kniber med pladsen til de omkring 700 elever. Politikerne i Odense indgik for nylig aftalen Velfærdens Fundament, som betyder flere penge til skolerne. Dem håber Jannie Weismann, at Sct. Hans Skole kan få del i.

- Jeg håber, det kommer til at betyde for os, at vi kan få nogle mere tidssvarende undervisningsmiljøer, siger hun.

Det kan for eksempel være ved at vælte nogle vægge, så der kommer større lokaler til fælles aktiviteter, og så kvadratmeterne bliver udnyttet bedre.

Annonce
Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Annonce
Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce
Skibhus Avisen

Ingen lærerer eller vikarer til de ældste elever: Corona rammer Odense-skole

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Skibhus Avisen

En byggeplads tager form: Arbejdet med at skabe kontorhus til 1600 medarbejdere i gang

Skibhus Avisen

Zelinas far faldt i havnen og døde: - Min mor ringede mig hjem fra arbejde, og så kom jeg hjem og spurgte, hvor far var, og så sagde hun, at han var død

Skibhus Avisen

Kendt erhvervsmand indsat som midlertidig direktør for Odense Glasværk: - Det er en evig kamp

Skibhus Avisen

Gourmetsted i Odense lukker ned: Stopper på grund af sygdom

Annonce