Annonce
Skibhus Avisen

Karriereskifte i hundehøjde: Heidi er din hunds bedste ven

Heidi Aagren har livslang erfaring med hunde. Her er det hendes egen bomuldshund Nellie, der får den kærlige pleje. Foto: Kurt Rasmussen
I Skibhus Hundesalon er det hundenes behov, der har største prioritet, og her ser Heidi Aagren sig selv som hundenes ambassadør.

Ærøgade: På adressen Ærøgade 11 i kælderen har Heidi Aagren indrettet en salon for hunde. Her kan hundeejere få klippet og plejet deres firbenede venner og samtidig modtage vejledning og gode råd.

Hundesalonen har et interiør, der kan håndtere hunde i alle størrelser. Foto: Kurt Rasmussen

Og især én ting synes at veje tungt i Heidi Aagrens hundehjerte.

- Det kan ske for selv de bedste, at deres hunds pels bliver filtret, og så er det vigtigt at klippe dem helt kort, for ellers medfører det store smerter for hunden. Det er ikke nogen skam, men det er en skam ikke at gøre noget ved det, siger hun og fortæller, at de fleste hundeejere er i stand til at pleje og trimme deres hunde.

Annonce

- Men at klippe for eksempel en kortklip, bamseklip eller en hvalpeklip, det er jo ikke alle, der lige kan kaste sig ud i det, så jeg ser mig selv som hundenes ambassadør, siger hun med et smil.

Karriereskifte

Da Heidi Aagren åbnede dørene til Skibhus Hundesalon 19. februar, var det en livsdrøm, der gik i opfyldelse.


Jeg har fået drømmejobbet, hvor jeg går glad på arbejde hver dag, og jeg elsker det

Heidi Aagren


- Jeg har været glad for hunde hele mit liv, og da jeg fik muligheden for at starte min egen hundesalon tænkte jeg, ”skal det være, skal det være nu”, lyder det fra den 49-årige hundefrisør.

I 1992 startede hun en kontoruddannelse hos Odense Kommune og blev ansat i administrationen, hvor hun gennem 27 år arbejdede sig op til at blive fuldmægtig. Men med kommunens sparerunde i 2019, var hun blandt dem, der skulle finde en ny karrierevej, og det valg faldt ikke svært for Heidi Aagren.

- Jeg fik en god lønkompensation, og den investerede jeg i uddannelsen som hundefrisør og indrettede kælderen til hundesalon, siger hun med et stort smil og viser rundt i de nymalede og lyse lokaler.

Her er det Heidi Aagrens 13-årige Tulle, der får lov at prøve det store badekar af. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Den rette hylde

De funklende nye redskaber stråler om kap med hundefrisøren, der synes at have fundet sin rette hylde.

- Jeg har fået drømmejobbet, hvor jeg går glad på arbejde hver dag, og jeg elsker det, siger hun og fortsætter.

- Da jeg skulle vælge uddannelse som ung, havde jeg ingen idé om, at man kunne blive hundefrisør. I min familie har vi altid haft hunde, og vi sørgede selv for at klippe og pleje dem, men hvis jeg havde vidst, at jeg kunne få en uddannelse som hundefrisør, så havde jeg gjort det allerede dengang, siger hun dog uden at fortryde sine mange år hos Odense Kommune.

- Jeg har jo lært mange ting og fået en masse erfaring gennem mit job hos kommunen, og det kan jeg tage med mig her i min hundesalon, siger hun.

Annonce

Stor efterspørgsel

Nu glæder hun sig til, at der for alvor skal komme gang i saksene i salonen, og de er allerede blevet prøvet af.

- Under corona-nedlukningen har jeg faktisk studset min mand og mine to børn, for deres hår var blevet noget langt, siger hun med et grin og fortæller, at hun allerede har fået travlt med sin kalender.

- Mens samfundet har været lukket ned, er der rigtig mange, der har anskaffet sig en familiehund og skal til at lære at pleje og klippe den, og der er mange, der føler sig lettet over at kunne komme til en hundefrisør, som kan vejlede dem, siger hun og forklarer, at selv garvede hundeejere kan have problemer med deres hunde.

- Der er mange, der slet ikke tør klippe deres hund omkring øjnene eller på poterne, fordi den er så urolig, at ejeren slet ikke kan komme til, og så tager jeg over, siger hun og fortæller, at ejerne bliver forbløffet, når de ser deres hund sidde helt stille, mens hundefrisøren går i gang med klipning af negle og hår.

For Heidi Aagren er det vigtigt, at hundene bliver plejet korrekt, så de ikke udsættes for smerter, som for eksempel filtret hår kan medføre. Foto: Kurt Rasmussen

- Hundene er vant til at løbe omkring hjørnerne med deres ejere, men hundene kan mærke, at det er mig, der bestemmer her. Det er selvfølgelig på en kærlig måde, og de får også en godbid bagefter, siger Heidi Aagren.

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Simon skal kigge i alle retninger: - Det er det, jeg har drømt om

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Preben Schack er 30 år ældre end de fleste på sit hold: Når sønnen afleverer kuglen - Så scorer far

Skibhus Avisen

Tag med i Lunden: Frisør samarbejde

Skibhus Avisen

Snart klar: Ny café eller noget 'bageragtigt' på vej ved Netto-butik

Skibhus Avisen

Bygherren er tidligere soldat i Livgarden: Her bygger han 78 spritnye lejeboliger

Skibhus Avisen

Skoleleder takker af og stopper også som pendler: Nu skal Lars ud i sit drivhus

Skibhus Avisen

Avisen på bodega: - Vi har en masse hygge, sjov og ballade

Skibhus Avisen

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Skibhus Avisen

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Skibhus Avisen

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Annonce