Annonce
Skibhus Avisen

Lidt sjovere at komme i skole: Odenses mest trængende børn får nyt tøj

Poul Erich Bech-fonden giver penge til Børnenes Kontor. Foto: Børnenes Kontor
Annonce

Rising: Forestil dig at komme i skole og endnu engang være tilskuer til, at en klassekammerat kan fremvise nyt tøj eller nye sko, mens du drømmer om, at det var dig selv. Sådan er det gang på gang for en del af Odenses skolebørn, som kommer fra hjem, hvor der ikke er råd til at være med på den nyeste mode.

Men gennem årtier har foreningen Børnenes Kontor, afd. Odense arbejdet på at forsøde tilværelsen for nogle af de børn – normalt 300-350 børn om året. Men onsdag den 28. august modtog Børnenes Kontor en ny donation, der gør det muligt at hjælpe cirka 60 ekstra børn i år.

Overrækkelsen af de 25.000 kroner fra Poul Erik Bech-Fonden fandt sted på Risingskolen.

- Vi håber, at kunne gøre arbejdet med at hjælpe socialt dårligt stillede børn lidt lettere. At give disse børn nogle gode oplevelser og et pusterum fra hverdagen kræver mange ressourcer, ikke mindst økonomisk. Vi er derfor glade for, at vores donation går til Børnenes Kontor i Odense, siger Morten Nancke, der repræsenter Poul Erik Bech-Fonden.

Via medarbejdere på alle Odenses folkeskoler finder foreningen frem til de børn, der vil have særlig glæde af at modtage et gavekort på 3-400 kroner til for eksempel et par nye jeans eller sneakers. Det, der gør det lidt sjovere at komme i skole i morgen. I Odense uddeles der rekvisitioner, der kan bruges til køb af tøj og sko, to gange om året, nemlig forår og lige før jul.

Når vi uddeler rekvisitioner ønsker skolerne altid flere, end vi har råd til at uddele, så det er jo dejligt, at vi den kommende tid kan sige, at vi uddeler flere, siger Lis Bundesen, der er formand for Børnens Kontor i Odense

Børnenes Kontor, afd. Odense er en del af en landsdækkende forening, der siden 1950 har ydet støtte til trængte familier med skolesøgende børn. Børnenes Kontor får penge fra foreningens formue samt donationer, men foreningen kan langt fra hjælpe alle, der trænger og har behov og må derfor hvert år afvise indstillinger.

Fremover kan privatpersoner også lettere donere penge til Børnenes Kontor – det kan nu nemlig også ske gennem MobilePay på 550042

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce