Annonce
Skibhus Avisen

Musikskolens fremtid er usikker: Udskældt flytning til Vollsmose-skole er droppet

Noget af Odense Musikskoles undervisning foregår ude på byens folkeskoler, men mange elever bliver også undervist på selve musikskolen, og derfor er det ifølge brugerrådet vigtigt at beholde en adresse i det centrale Odense. Arkivfoto: Michael Bager
Politikere har opgivet at flytte Odense Musikskole ind på 1. salen af den lukkede H.C. Andersen Skolen i Vollsmose, fordi det vil blive dyrere end forventet. Nu håber musikskoleformand, at der findes en alternativ løsning i centrum af byen.

Odense: Et politisk flertal havde egentlig taget beslutningen, og 18 millioner kroner var fundet.

Men flytningen af Odense Musikskole fra nedslidte lokaler i Danmarksgade til 1. salen af den lukkede H.C. Andersen Skolen i Vollsmose bliver nu droppet, fortæller børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

- Jeg er ærgerlig over, det ikke kan lykkes, men vi er blevet enige om, at det bliver for dyrt og dermed ikke realistisk, siger hun.

Annonce

I det seneste budgetforlig har Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre afsat 18 millioner kroner plus salgsprisen for lokalerne i Danmarksgade til at renovere det, der skulle have været musikskolens nye hjem i Vollsmose, men på grund af bygningens betonkonstruktion vil det kræve en omfattende og dyr ombygning for at forhindre musiklydene i at brede sig til de tre daginstitutioner, der efter planen skal huses i stueetagen.

Susanne Crawley, hvorfor har I ikke undersøgt forholdene grundigere, før I traf en beslutning - det er jo en flytning, der har skabt bekymring hos musikskolen?

- Det var undersøgt så grundigt, at vi blev præsenteret for en pris, men nu er der kigget endnu grundigere på bygningen, og det betyder, vi ikke længere forfølger den løsning, siger hun, der selv er en af dem, der har foreslået og talt varmt for at rykke musikskolen til Vollsmose.

- Det skal jo ses i sammenhæng med den transformation, som bydelen Vollsmose skal igennem i de kommende år, og hvor vi gerne vil have noget aktivitet, som kan lokke folk fra andre dele af byen til, har hun forklaret.

Vollsmose stadig mulig

Og selv om musikskolen ikke har vist stor begejstring for en Vollsmose-adresse, er et sådant scenarie fortsat i spil - bare ikke på H.C. Andersen Skolen.

Budgetforligs-partierne har nu bedt embedsfolk om at komme med konkrete løsningsforslag inden for fire forskellige scenarier, hvoraf et af dem er både at tilgodese omdannelsen af Vollsmose og forbedre musikskolens rammer.

Fire scenarier er i spil

Efter det nu har vist sig at blive for dyrt at flytte Odense Musikskole til H.C. Andersen Skolen i Vollsmose, har politikerne bag aftalen bedt kommunens embedsfolk om at komme med andre bud inden for fire forskellige scenarier. De er:

  1. Et fokus på både at forbedre musikskolens fysiske rammer og udvikle Vollsmose ved at integrere området i den øvrige del af byen - for eksempel ved at flytte musikskolen til Vollsmose og på den vis få borgere med adresser andre steder i Odense til jævnligt at komme der.
  2. Et primært fokus på at styrke musikskolen ved eksempelvis at finde nye lokaler andre steder i byen end i Vollsmose eller ved at lade musikskolen blive i Danmarksgade i centrum og få lokalerne dér renoveret og moderniseret.
  3. Et fokus på især at styrke udviklingen i Vollsmose med de afsatte millioner.
  4. De 18 millioner kroner bruges på helt andre "politiske indsatsområder indenfor rammerne af budgetaftalen 2021".

Et andet scenarie er at bruge de 18 millioner afsatte kroner til helt andre "politiske indsatsområder indenfor rammerne af budgetaftalen 2021".

Så det er slet ikke sikkert, musikskolen får glæde af de millioner, I ellers har sat af til dem. Hvorfor er det rimeligt?

- Det er rimeligt, at vi ikke bruger flere penge, end vi har, og det har nu vist sig, at der ikke er penge til at forfølge den oprindelige idé, understreger Susanne Crawley Larsen.

- Vi ved godt, musikskolens rammer er slidte, og jeg kan godt forstå, at de er utålmodige på musikskolen, men intet er besluttet endnu, og ingen partier har tilkendegivet, hvilket scenarie de foretrækker. Nu giver vi os god tid til at kigge på mulighederne.

Annonce

Nyt håb for central musikskole

Formand for brugerrådet hos Odense Musikskole, Uffe Veppler, har fra start forsøgt at overbevise både embedsmænd og politikere om, at det var en dårlig idé at flytte musikskolen til Vollsmose. Han er derfor glad for, at beslutningen om at bruge H.C. Andersen Skolen er blevet droppet, og man nu kan få tænkt tingene ordentligt igennem.

- Jeg har fået rigtigt mange henvendelser fra forældre, som var bekymrede for placeringen i Vollsmose. Ikke så meget, fordi det er Vollsmose, men mest af alt på grund af placeringen uden for det centrale Odense. Så jeg er yderst tilfreds med, at man nu tager en halvleg og kigger på alternative løsninger, siger Uffe Veppler.


Jeg er ærgerlig over, det ikke kan lykkes, men vi er blevet enige om, at det bliver for dyrt.

Susanne Crawley Larsen (R), børn- og ungerådmand


Han ser selv de største perspektiver i en mulig placering på Odense Havn eller i en modernisering af musikskolens nuværende lokaler på Danmarksgade. Det vigtigste for ham er, at skolen bliver placeret så centralt som muligt. Modsat er han mest bekymret for et scenarie, hvor de afsatte 18 millioner kroner bliver brugt til noget helt andet.

- Alle er jo enige om, at vi i høj grad har brug for nogle bedre lokaler, så vi kan fastholde vores elever. Så det vil da være decideret forkert, hvis man så bare bruger pengene på noget andet, siger Uffe Veppler.

Ifølge Susanne Crawley Larsen ventes en politisk beslutning i løbet af marts.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce