Annonce
Skibhus Avisen

Nu ved de det i Seden: Lort, pis og papir kan spare dig for tusindvis af kroner

Kampagnen var kun lige gået i gang, da alarmen bimlede hos Vandcenter Syd. Ikke underligt var det i Seden, hvor problemerne tidligere har været omfattende. Og selvfølgelig var det vådservietter, der var årsag til problemet. Foto: Vandcenter Syd

Der er fundet alt fra gebisser og briller til nøgler, flasker, dildoer og gummiænder i kloakrørene - men det er ofte noget umiddelbart uskyldigt, der skaber den helt store palaver - vådservietter.

Annonce

Seden: Sloganet hænger ved. Og det er ikke engang hverken søgt eller overdrevet. Det skal være et mantra, der kører på repeat, hver gang man overvejer, hvad der kunne tænkes at høre til i toilettet.

Det er meget simpelt. Tre forskellige ting. Lort, pis og papir.

Det har de gået og sagt til sig selv i Seden i nogle uger nu, hvor Vandcenter Syd har rullet sin kampagne ud.

Blandt andet her har der været bøvl med kloakken og det har ofte skyldtes én af de helt store syndere - vådservietter.

Derfor var det heller ingen overraskelse, at det var netop, hvad der blev gravet frem fra den lokale pumpestation, da fagfolkene fra vandcentret var blevet tilkaldt - helt tilfældigt - fordi pumperne havde sat sig fast.

Nu tager vi her udgangspunkt i et villakvarter i Seden, men budskabet kunne lige så vel bredes ud i hele byen, hvor vi også oplever udfordrin-ger, fordi toilettet bruges som skraldespand

Ivan Vølund
En fin lille stak af ulækkerhed. Foto: Vandcenter Syd
Annonce

80.000 kroner

- Vi rykker ofte ud til en station i området, hvor vi skal vikle pumperne fri for vådservietter og få dem i gang igen. Disse akutte reparationer koster selvsagt tid og penge. I sidste ende er det forbrugerne, der betaler for, at vi passer kloaknettet. Derfor er der en økonomisk gevinst - der kommer kunderne til gode - hvis vi holder toiletterne fri for affald, siger spildevandchef hos VandCenter Syd, Ivan Vølund.

Spildevandschefen fortæller, at VandCenter Syds omkostninger for at reparere denne ene pumpestation udgjorde 80.000 kr. i 2017. Han forventer en lignende udgift for 2018.

For vandcentret er det dog vigtigt at påpege, at Ryleholmen i Seden ikke er ene om at spæde til problemerne.

- Vi er nysgerrige på, om mere atypisk kommunikation kan være med til at ændre kundernes adfærd og vaner, når det kommer til skyl af såkaldte fremmedlegemer i toilettet. Nu tager vi her udgangspunkt i et villakvarter i Seden, men budskabet kunne lige så vel bredes ud i hele byen, hvor vi også oplever udfordrin-ger, fordi toilettet bruges som skraldespand, siger spildevandschef hos VandCenter Syd, Ivan Vølund.

Kampagnen er ovre, men mon ikke det gode budskab har sat sig i lokalbefolkningen?

Disse t-shirts blev delt ud som en del af kampagnen. Hvis ikke den egner sig til hverdagsbrug er den da meget god at iføre sig som en del af nat-gevandterne. Foto: Vandcenter Syd
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce