Annonce
Skibhus Avisen

Odense Havn nomineret: Skal den være Danmarks smukkeste?

Er Odense Havn Danmarks smukkeste? Arkivfoto: Michael Bager
Odense Havn er nomineret til at være en af landets smukkeste havne. Du kan være med til at stemme om, hvilken havn, der er den smukkeste.

Havnen: Odense Havns østre del er nomineret i konkurrencen "Danmarks Smukkeste Havneområde". Havnen kæmper mod 14 andre havneområder om hæderen.

Det fortæller Crosstown Kommunikation ApS og Foreningen Historiske Huse i en pressemeddelelse.

"Danmark har hundredevis af havne, og mange steder har trangen til at bygge, bo og arbejde på havnen ført til, at hele eller dele af havnens historiske spor og miljøer er forsvundet eller udvandet. Foreningen Historiske Huse vil med en skønhedskonkurrence for havneområder motivere kommuner, lokalpolitikere, borgere og bygherrer til at beskytte havneområdernes historiske miljøer og kvaliteter", lyder begrundelsen i pressemeddelelsen.

Annonce

De 15 nominerede havneområder

De nominerede i konkurrencen er 15 havneområder er:

Københavns indre havn med Flådens Leje.

Dragør Havn.

Næstved Havn (Funkishavnen).

Allinge Havn.

Bandholm Havn.

Nakskov Havn.

Svendborg Havn.

Odense Havn (Østre del).

Marstal Havn.

Rudkøbing Havn.

Hobro Havn.

Aarhus Havn (Bassin 3 m.m.).

Esbjerg Havn.

Skagen Havn.

Ribe Åhavn.

Odense Havn var inspireret af det engelske kanalbyggeri i slutningen af 1700-tallet.

"Havnen var ubebygget de første år, og først i 1807 kom den første bygning, kanalfogedboligen. Den ligger stadig på sin oprindelige plads, ligesom toldboden fra 1848. Fra 1880’erne blev havnen udbygget med et nyt bassin. Langs havnen opstod et tæt bebygget og atmosfærerigt miljø med pakhuse, kulpladser og siloer - og et af landets største stålskibsværfter, anlagt i 1918 af A.P. Møller. Store dele af bebyggelsesmiljøet er stadig intakt, men der er flere planer for at udvikle havnen og dermed et behov for at passe på områdets kvaliteter", fortælles det i pressemeddelelsen.

Afgiv din stemme

Bag nomineringerne står et panel bestående af fem eksperter på området. De har frivilligt  engageret sig i konkurrencen.

Det er Henrik Harnow, direktør for Odense Bys Museer, Rene S. Christensen, forsknings- og samlingschef hos Danmarks Jernbanemuseum, Mette Guldberg, leder af Ribe Byhistoriske Arkiv og tidligere museumsinspektør på Fiskeri- og Søfartsmuseet, Caspar Jørgensen, specialkonsulent i Slots- og Kulturstyrelsen og ekspert i industri- og kulturarv og Signe Hommelhoff, arkitekt og bestyrelsesmedlem i Bevaringsværdige Bygninger.

Du kan frem til 7. november være med til at stemme om, hvilken havn i Danmark, der er den smukkeste. Det kan du gøre online via www.historiskehuse.dk. Her kan du bl.a. se film og billeder af de 15 nominerede havne.

Vinderen offentliggøres tirsdag 9. november kl. 10.

Kåringen er støttet af den filantropiske forening Realdania.

Annonce
Skibhus Avisen

Tidligere skydebane bliver rekreativt område: Der er sheltere, og nu kommer fugletårnet op

Annonce
Skibhus Avisen

Fod på det: Neglenørden Tanja tilbyder fodmassage i tidligere gardinbutik - og snart er sexolog på vej

Annonce
Skibhus Avisen

Fodboldskole til august

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Skibhus Avisen

Ingen lærerer eller vikarer til de ældste elever: Corona rammer Odense-skole

Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Skibhus Avisen

En byggeplads tager form: Arbejdet med at skabe kontorhus til 1600 medarbejdere i gang

Skibhus Avisen

Zelinas far faldt i havnen og døde: - Min mor ringede mig hjem fra arbejde, og så kom jeg hjem og spurgte, hvor far var, og så sagde hun, at han var død

Annonce