Annonce
Skibhus Avisen

På ekspedition i hjernens labyrinter: Odenses yngste børn jagter viden

Børnene hilser på Børnehaveprogrammets mascot Milo, som stiller mange spørgsmål om hjernen – og er nysgerrig, ligesom børnene selv (ham kan man også læse om i eventyret). Foto: Forskningens Døgn

Kommunens mindste børn og deres pædagoger kan nu blive klogere på, hvordan vores hjerner arbejder og hvad vores hjerner består af. Takket være et nyt børnehaveprogram fra Forskningens Døgn kan de mindste børn i Odense gå på det lokale bibliot

Annonce

Vollmose: Hvordan vi kan se, hvad andre føler? Hvad sker der, når vi bliver bange? Hvad er hjernen bygget af? Det er nogle af de spørgsmål, børnehavebørn og deres pædagoger i Odense nu kan søge svar på sammen.

En formidlingskuffert med titlen ”Hjerneekspeditionen” står klar til udlån på bibliotekerne i Tarup, Holluf Pile, Højby, Vollsmose, Dalum og på Odense Hovedbibliotek.

I kufferterne er der sjove scienceaktiviteter for børn i daginstitutionerne i alderen 3-6 år. Sammen med Milo og den lille hjælper, dronen Duno, kan børn via en fortællebog tage på ekspedition til menneskets hjerne og undersøge, hvad hjernen er, hvordan hjernen arbejder, og hvordan den bruger sanserne til at opfatte og tolke verden.

Som noget nyt indeholder kufferten også en science-pædagogik-del, som klæder pædagogerne på til at hjælpe børnene med at forstå og fordybe sig i verden omkring dem.

Det pædagogiske personale vil blandt andet finde et USB-stik i kufferten med en film om tre tricks til god science-pædagogik: Tag udgangspunkt i børnenes egne spørgsmål, øv dig på at være nysgerrig og - stil produktive og nysgerrige spørgsmål.

Børn lærer om, hvordan lyd kan bevæge sig forskelligt igennem materialer og at man kan høre gennem kraniet – og ikke kun gennem øret. Foto: Forskningens Døgn
Annonce

Forskningens Døgn

Formidlingskufferten er en del af børnehaveprogrammet under den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn. Formålet med programmet er at give børnene en smagsprøve på naturvidenskabelig forskning ved at inspirere dem til at undersøge og udforske på en kreativ måde igennem lege, spil, sang, historier og små eksperimenter.

- Børn er, allerede fra de er helt små, nysgerrige og stiller spørgsmål til det, de ser og hører. Den nysgerrighed skal vi pirre. Hvis vi vil have, at de fremtidige generationer skal komme med innovative løsninger på verdens udfordringer, har de behov for at lære om naturen, og hvordan den fungerer. Vi har brug for flere unge, der har lyst til at beskæftige sig med naturvidenskab. Derfor er det vigtigt, at vi inspirerer dem og fanger deres interesse for de naturvidenskabelige spørgsmål i en tidlig alder. Det er præcist det, som Forskningens Døgns børnehaveprogram gør, jeg håber, mange vil gøre brug af det, siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Kufferterne kan lånes af daginstitutionerne fra nu og lige indtil, de ikke kan mere - dog kun 30 dage ad gangen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Skibhus Avisen

Fredens Kirke fejres med kunst

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Historie fra Vollsmose

Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Grønlandsk udstilling

Mest læste

Annonce