Annonce
Skibhus Avisen

Risingsvej forlænget: Smuk ny indgang leder ind til Vollsmose

270.000 Odenseklinker pryder promenaden langs den nye bygade i Vollsmose. Foto: Odense Kommune

Vollsmose: Mandag den 23. november åbnede den nye bygade i Vollsmose. Risingsvej er dermed forlænget fra Ejbygade ved Bauhaus og helt ind til Vollsmose Allé. Bygadens åbning er et afgørende skridt mod at åbne Vollsmose op over for resten af Odense og gøre bydelen attraktiv og velfungerende for borgere og investorer.

Da 1. spadestik til gaden blev taget for lidt over et år siden, var området en sti. Nu er gaden en del af Risingsvej, og nogle af bygningerne langs gaden har fået nye adresser.

Efter nytår vil bussen også køre på gaden og vil åbne bydelen endnu mere op og skabe god forbindelse ind til byen.

Annonce

Fokus på sikkerheden

Når et område ændrer status fra sti til vej, er det vigtigt fortsat at sikre trygheden i området for de cyklende og gående. Især har det været vigtigt at skabe en sikker skolevej for områdets børn.

Infrastrukturplan

Bygaden er en del af den såkaldte infrastrukturplan, som skal binde Vollsmose tættere sammen med resten af Odense. Den nye bygade, nye sivegader og stiforbindelser skal bryde ”firkanten” op, så der bliver bedre forbindelse til, fra og igennem bydelen.

De næste projekter i infrastrukturplanen er:

Granparken, Lærkeparken og Fyrreparken: Sivegader, der forbinder Åsumvej med den kommende bygade og oplevelsessti gennem Åsumvejs boligafdelinger.

Egeparken og Bøgeparken: Omdannelse af Egeparkens stamvej og sivegade fra Birkeparken til Ejbygade

Birkeparken: Sivegade, der forbinder Vollsmose Allé og Ejbygade

Derfor er der på bygaden skabt gode muligheder for at krydse vejen trygt og sikkert samtidig med, at der er skabt forbindelse til de eksisterende stier i området. Derudover er der etableret bump, og vejen er snævret ind, så farten bliver sænket. Den tilladte hastighed er 40 km/t.

Desuden er der etableret cykelstier i begge retninger af gaden, og ved de to nye busstoppesteder er der etableret fortov ved perronerne.

Annonce

Odense-kendetegn

En anden ting, der skal få Vollsmose til at hænge sammen med byen, er den smukke, gule Odenseklinke, som pryder den flotte promenade langs vejen. Klinken er unik og kendetegnende for Odense og nu også for denne del af Vollsmose.

Det samme gælder den type stål, der er brugt til lamper, bænke med mere. Det er det såkaldte Cortenstål, som vi kender fra havnen og andre moderne bydele.

Klinker og stål bliver brudt af mange grønne elementer, hvoraf størstedelen først bliver plantet til foråret. Det drejer sig om i alt 120 nye træer, 16.000 stauder og 160.000 løg.

Promenaden er dog ikke blot smuk. Den rummer også et utal af muligheder for både afslapning og bevægelse med sine bænke og legeredskaber. Alle sammen ting, der skal skabe mere liv i bydelen.

Læs mere på www.fremtidensvollsmose.dk

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

Der er kun 15 medlemmer i Henriks klub: Nu sejler medlemmerne mest for andres skyld

Annonce
Annonce
Skibhus Avisen

57 bæredygtige huse står klar næste sommer: - Det er et godt område at bygge i

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce