Annonce
Skibhus Avisen

Sjældent syn: Krydstogtskib kaster anker i Odense Havn

M/S Nordstjernen blev bygget i 1956 og blev ombygget til krydstogtskib i 2013. I november 2012 blev skibet gjort til en del af Norges nationale kulturmindesmærker. PR-Foto
Til foråret bliver Odense en krydstogtdestination, når det gammeldags krydstogtskib M/S Nordstjernen kaster anker i Odense Havn.
Annonce

I slutningen af april får Odense Havn besøg af en af Norges nationalskatte i form af skibet M/S Nordstjernen. Det 62 år gamle skib skal agere krydstogt, og Odense bliver det tredje stop på dens rute, der starter i Travemünde tæt på Lübeck i Tyskland.

Odense er nok ikke det, man ville kalde en sædvanlig krydstogtdestination. På grund af størrelsen af Odense Havn, kan mange moderne krydstogtskibe ikke lægge til her. Netop derfor er Odense valgt som en af destinationerne.

- Skibet er omkring 80 meter langt. Det giver os muligheden for, at lave specielle ruter, som kun mindre krydstogtskibe kan sejle, forklarer direktør hos Pro Bus Scandinavia, der står bag krydstogtet, Mario Malliaros.

- Man har ikke så mange krydstogter, der kommer til Odense eller resten af Fyn, og det gør det interessant for os, fortsætter han.

M/S Nordstjernen blev bygget i 1956, og det er ikke kun størrelsen, der får skibet til at adskille sig fra moderne krydstogskibe.

- Vi prøver at være nostalgiske. Skibet er i absolut topklasse, men det er gammeldags. Kahytterne er små, og der er ikke fjernsyn eller andre nyere ting om bord. Det er simpelt og nemt, som det var for 62 år siden, siger Mario Malliaros.

M/S Nordstjernen sejler normalvis rundt i Norges farvand, hvor det blandt andet sejler ture til Svalbard. Her ses skibet, da det lagde kurs forbi Svendborg sidste efterår. Arkivfoto: Julie Ruby Bødiker
Annonce

Otte timer i byen

M/S Nordstjernen har før lagt til i fynske havne, men det er første gang, at Odense byder det flotte skib og dets passegerer velkommen. I efteråret var det Svendborg, der havde besøg af skibet.

Krydstogtet stævner ud fra Travemünde og sejler gennem Kielerkanalen og op langs den jyske vestkyst, inden det laver det første stop i Thyborøn. Derfra sejler det til Kragerø i Norge, hvorefter krydstogtet sejler mod Odense, hvor det kaster anker klokken 10.00 den 30. april. Derfra har de omkring 90 passagerer otte timer til at opleve Odense, inden de om aftenen igen hæver ankeret og sejler mod Tyskland.

- Det er ikke helt på plads, hvad vi skal lave i Odense, men det er selvfølgelig helt oplagt at det kommer til at involvere H.C. Andersen. Måske besøger vi også Jernbanemuseet, forklarer Mario Malliaros.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce