Annonce
Skibhus Avisen

Skibhusdreng udgiver erindringsbog

Anders W. Berthelsen har skrevet en erindringsbog om et liv som skibhusdreng, studerende, ”oprører”, journalist, forfatter og ”sprogdoktor”. PR-foto
Annonce

Byrådsmedlem Anders W. Berthelsen har skrevet en erindringsbog om et liv som skibhusdreng, studerende, ”oprører”, journalist, forfatter og ”sprogdoktor”. Bogen hedder ”Skriverkarl i Odense”. Bogen blev til, da Odense Stadsarkiv efterlyste odenseanernes erindringer. Det er både en personlig historie og en historie om miljøer i Odense.

Stadsarkivar Johnny Wøllekær skriver på bogens bagside:

Da Odense Stadsarkiv i 2019 bad odenseanere om at skrive om deres liv, fulgte Anders W. Berthelsen opfordringen. Og tak for det, for det er der kommet en velskrevet og underholdende bog ud af.

Gennem bogen mærker man forfatterens fine evne til at lave gode og indsigtsfulde miljø- og kvarterbeskrivelser, men også hans store interesse for sprog og dialekter skinner tydeligt igennem.

Fra barndommen i Skibhuskvarteret følger vi Anders W. Berthelsens udvikling, men også Odenses og samfundets udvikling. I 1970’erne var han studerende på Odense U

niversitet, og her får man et indblik i universitetsmarxismen. 1970’erne var også årtiet, da man realiserede mange af drømmene fra ’68. Anders W. Berthelsen tog del i kollektivbevægelsen, tidens antiautoritære oprør og det odenseanske hippiemiljø.

Lysten til at bryde med de gængse konventioner blev ført over i journalistikken, hvor han på Avisen Fyn og Skulkenborg Tidende legede med avismediet. Da han derefter kom til mere traditionelle medier, dækkede han små og store lokale begivenheder, men var også udsendt til de olympiske lege, filmfestivaler, fodbold-EM, melodigrandprix og meget andet. I dag er han ”sprogdoktor” på bagsiden af Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

Og så ruller fodbolden i forfatterens årer. Anders W. Berthelsen var med til at stifte den alternative fodboldklub Utopia, og han var i 10 år formand for sin barndomsklub, Boldklubben Marienlyst.

Skriverkarl i Odense er en erindringsbog ud over det sædvanlige, og den giver et spændende indblik i et menneskes – og en bys – udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce