Annonce
Skibhus Avisen

Til middag hos.... en totalt fremmed

Jakob Bobjerg er som én af forholdsvist få uddannet på muscial-akademiet i Fredericia. Han tror på, at hans gang i skuespils- og musikmiljøet kan være medvirkende til at lokke livemusik til et gæstebud. Foto: Kristian Isaksen

Jakob Bobjergs relationsopmærksomme sind har født en idé, som skal bringe mennesker tættere sammen på tværs af alle de ting, der umiddelbart adskiller os. Mad, drikke og gode snakke er nøglen til at fuldføre missionen.

Annonce

Skibhus: Jakob Bobjergs tre smadrede vinglas fortæller meget mere end blot historien om klodsethed og en snalringsgrad på grænsen til beruselse - hvis ikke decideret fuldskab.

De er en påmindelse om, hvor vigtigt nærvær er.

- Hjemmefester har altid været det sjoveste og mest givtige. Det er altid den gode intime aften, man snakker om ude i fremtiden. Ikke så meget den, hvor man havnede i byen, siger Jakob Bobjerg, der med den påstand vil møde mange anerkendende nik.

Hvorfor berette det åbenlyse?

Fordi Jakob Bobjergs vinglasbaldrende aften i privaten var anderledes. Den var ikke med venner eller familie. End ikke kolleger.

Fremmede gæster var trådt over dørtærsklen til hans gemakker med det formål at møde mennesker.

Middagsselskabet gik ikke over i historien dagen efter. Heller ikke i dag eller i morgen.

Men går alt vel, vil de hyggelige timer i det lune septembermørke om nogle år måske vække genklang i Jakob Bobjergs sind som markeringen på en begyndelse.

Startskuddet til en bevægelse.

- Om jeg rammer 200 mennesker eller 200 lande gør ingenting. Bare dem, der har behov for det her, får noget ud af det. Det er målet.

Vi skal finde nogle øjenåbnere. En attraktiv indgang til gæstebudet, der kan få folk ud af busken. En af mine små drømme er, at vi får købt noget kobe-kød. Altså noget, der er lidt sjovere at fortælle videre om

Jakob Bobjerg
En stor del af Jakob Bobjergs hjem emmer af hygge. En hylde med god spiritus og cigarer giver et rammende indtryk. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Penge til opbygning

Værten ser de knuste glas som et vidnesbyrd om en sjov aften. Sådan én, hvor der skete noget. Hvor der blev grinet og gjort gestikulerende armbevægelser, der kunne akkompagnere fortællingerne.

Hans påfund er anderledes. At møde fremmede mennesker i fremmede hjem uden at vide, om man klikker eller om den akavede tavshed overtager, kan være angstprovokerende for de fleste.

Men idéen - Skibhus Gæstebud, som den er blevet døbt - er original og har vist potentiale nok til, at Odense Kommune gerne vil hjælpe ham på rette spor med et økonomisk rygstød.

- Jeg havde slet ikke regnet med at modtage 50.000 kroner. Det var, hvad jeg havde søgt, men jeg vidste ikke, hvordan idéen ville blive modtaget, så nu skal vi finde ud af, hvordan de penge bedst kan udmøntes i forhold til den mission, jeg har sat mig på.

Generationspagten

Generationspagten er en del af Odense Kommunes budgetforlig for 2018.Der er afsat 4 millioner kroner til Generationspagten med henholdsvis 2 millioner kroner i henholdsvis 2018 og 2019.

I 2018 er de to millioner kroner blevet fordelt på 44 projekter, der skal knytte generationerne tættere sammen.

Skibhus Gæstebud modtog 50.000 kroner, hvor størstedelen først bliver udmøntet efter nytår.

Besøg Skibhus Gæstebud på Facebook. Alle er velkomne - også selvom man ikke er bosat i Skibhuskvarteret.

Jakob Bobjerg. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Missionen

Kortfattet centrerer relations-visionærens tanker sig om mødet imellem mennesker og alt det, der definerer hvert enkelt individ.

Kultur, opvækst, religion, oprindelse, karriere...

- Alder, køn, race og seksuel overbevisning. Oplevelsesmæssigt er min erfaring, at jo mere forskellige gæster er i sådan et forum, jo bedre er det.

- Hvis et rumvæsen meldte sig til, ville det være optimalt. Der kunne man nok tale om et kulturchok, men det ville gøre os alle klogere.

Hvad er din motivation for at bringe mennesker sammen på den her måde?

- Hmmm. Det har udviklet sig over tid, men begyndte vel med, at jeg selv levede en håndfuld år uden partner. Jeg er glad for at lave mad, men man bliver mindet om, at man er alene, når man ikke kan dele den glæde med nogen. Fordi jeg har den emotionelle opmærksomhed på ensomhed, så ved jeg også, at der er et stort spænd for folk i 20'erne og op til forbi 50'erne, hvor der ikke er de helt samme tilbud, som der er til de yngre og de ældre.

- Misforstå mig ikke - jeg synes, det er godt, at der tages hånd om de ældre med fællessang, indslag i kirken og i den lokale forening med bridge og banko. Men jeg føler ikke, der bliver gjort nogen særlig indsats for at bekæmpe ensomheden for dem, der ikke er i den målgruppe, jeg til dels sigter efter, fortæller initiativtageren.

Klaveret har været i spil, når bestemte mængder rødvin først har fundet vej til mavesækken. Sidste gang var det i hvert fald en god rekvisit, meddeler værten. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Musik og dyrt kød

Der kan formes mange frikadeller for 50.000 kroner. Men Jakob Bobjerg ser kapitalindsprøjtningen som et påskud til at lokke flere til.

Det gør man snarere med 2000 kroners okstestege end med svinefars.

- Vi skal finde nogle øjenåbnere. En attraktiv indgang til gæstebudet, der kan få folk ud af busken. En af mine små drømme er, at vi får købt noget kobe-kød. Altså noget, der er lidt sjovere at fortælle videre om, siger han, og bemærker, at det ikke kun behøver at handle om maden.

- Det kunne være sjovt, hvis man kunne holde en intimkonceret med Stig Rossen, Tina Dickow eller Steffen Brandt. Det ville virkelig sætte konceptet på landkortet, siger gæstebudets grundlægger.

Gruppen kan følges på facebooksiden Skibhus Gæstebud, hvor alle er velkomne - også selvom man ikke bor i Skibhuskvarteret.

Den anden stue var der vist ikke så meget ophold i. Men den hyggelige indretning går igen. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce