Annonce
Skibhus Avisen

To trafikdrab satte for alvor gang i Agedrups forbedringer: - Kommunen fortjener ros

Krydsningshellen stod færdig i efteråret 2018. Den har været længe venter for Poul Nielsen og lokalbefolkningen, der har haft triste oplevelser på Kertemindevej. Foto: Kristian Isaksen
Krydsningshellen på Kertemindevej ved Agedrup er et symbol. Den er et billede på alt det gode, Agedrup har kæmpet sig til de seneste år og det mente agedrupperen Poul Nielsen, krævede en ros til kommunen. Så han inviterede på begejstringstur i forstaden.
Annonce

Agedrup: 3. april 2014 er én af de dage befolkningen i Agedrup kigger tilbage på med gru. Der skete en ulykke. Sådan én, der ryster et lokalsamfund, fordi visheden om livets skrøbelighed kommer tæt på.

En nabo, en ven, en medkunde i brugsen, en person, man har sunget sammen med ved sankthansbålet forsvandt som ved et knips med fingrene.

Desværre forlod den 68-årige kvinde ikke livet så nænsomt. En bil pløjede hende ned på Kertemindevej lige efter, hun sammen med ægtefællen, var steget af bussen.

Det vækkede dunkle minder til live. Syv år før var en 64-årig kvinde blevet kørt ihjel samme sted. Nu gentog tragedien sig og i begge tilfælde var bilisten uden skyld.

- Vi havde forsøgt at få en krydsningshelle i længere tid og vi synes jo ikke vores projekt kunne ignoreres, når to kvinder var blevet most. Så var det vel bare et spørgsmål om tid, inden vejen krævede et tredje offer, fortæller agedrupperen Poul Nielsen.

Jeg havde inviteret trafikplanlægger Karsten Hørup med ud på en cykletur, så vi sammen kunne kigge på det, der er gjort godt. For kommunen skal jo ikke kun gokkes i nødden for det dårlige. Det havde han aldrig oplevet før. Når folk ringer til ham og kommunen er det altid kun brok. Han var meget positivt overrasket over min henvendelse

Poul Nielsen

Annonce

Ros-liste

Vi sidder i Poul Nielsens stue med en bunke papirer påskrevet en række punkter.

Punkt 7 er krydsningshellen på Kertemindevej.

- Den blev endelig færdig sidste efterår. Det skaber selvfølgelig en enorm utryghed, når man ved, hvad der sket deroppe, så det var en stor dag, da den endelig blev anlagt, fortæller Poul Nielsen, og lader blikket glide nedover de øvrige ti punkter.

Alle beskriver de kortfattet den ros, han har ønsket at give Odense Kommune for behjælpeligheden med forskellige initiativer i Agedrup.

- Jeg havde inviteret trafikplanlægger Karsten Hørup med ud på en cykletur, så vi sammen kunne kigge på det, der er gjort godt. For kommunen skal jo ikke kun gokkes i nødden for det dårlige. Det havde han aldrig oplevet før. Når folk ringer til ham og kommunen er det altid kun brok. Han var meget positivt overrasket over min henvendelse, fortæller Poul Nielsen, som derfor også ønskede at tage avisen med ud for at vise, hvad der kan skabes, hvis blot man lægger ildhu i sine visioner.

Annonce

Arbejder i skyggen

Poul Nielsen er 55 år. Han udgør sjældent spydspidsen for alle de initiativer, der de seneste år har spiddet sig ind i nærmiljøet herude østpå. Men han er altid med i geledderne, når der kaldes til kamp.

- Jeg skal ikke være ham, der står foran. Jeg kan godt lide min rolle i baggrunden.

Vi cykler mod Kertemindevej.

- Her har vi så krydsningshellen og derovre er busskuret. Der var heller ingen belysning på den her strækning. Der var ikke megen tryghed at hente her, siger Poul Nielsen og kigger op på lygtepælene.

Vi cykler videre. Ind i skoven, hvor skovlegepladsen for alvor er begyndt at folde sig ud. Masser af interaktive elementer møder skovvandreren her.

- Her kan du se, hvor hurtigt et firben løber. Når du er nået hertil, er den helt heroppe. Der er fart på, konstaterer Poul Nielsen, og peger på et skilt, som indikerer forskellen.

Agedrupforbedringer

Poul Nielsen punkter, som Agedrup har fået eller fået hjælp til af kommunen:

1 Det flotte fortov og kantstien på Lunden.

2. Ny asfalt på Lunden.

3. Stenmel på cykelstier og gangstier.

4. Asfalt på skolestien.

5. Hjælp til Naturparken.

6. Hjælp til Skovlegepladsen.

7. Krydsningshelle på Kertemindevejen.

8. Nyt fortorv og kantsten på Sportoften o Daltoften.

9. Cykel/gangsti fra sognegården til kirken.

10. Samtale om bænk på Kertemindestien.

11. Ny legeplads i Mellemhaverne.

Annonce

Agedrup forbedres

I Naturparken - der er blevet genfødt efter at have slumret sig selv i søvn med vild bevoksning og jævnlige oversvømmelser - er en shelter blevet bygget.

- Jeg var én af dem, der satte underskrift på kontrakten. Det er et dejligt sted at nyde en kop kaffe, fortæller han, og tilføjer, at shelteren er blevet udlejet 90 gange og at masser af reservationer allerede er plottet i kalenderen.

- I sidste uge mødte jeg et ældre ægtepar fra Vendsyssel, der overnattede her. De var meget begejstrede, så de overvejede om de ikke skulle blive en dag mere. Det er dejligt, at der atter er kommet liv her. Det fortjener parken, smiler en ikke helt upåvirket Poul Nielsen, som tydeligvis er stolt over, hvad han kan fremvise.

- Men det er jo ikke kun mig. Jeg står som sagt kun bagved. Der er mange ildsjæle, der vil det godt for Agedrup og det har de seneste år sat et tydeligt aftryk. Det bliver kun bedre at bo her, slutter han, imens han nyder udsigten over den solskinsreflekterende sø.

Naturparken i Agedrup blev første gang indviet i 1993, men manglende rssourcer og dermed vedlighold fik det grønne areal til at falde sammen. I 2017 påbegyndte en række lokale ildsjæle projekt Naturpark - blandt andet med Poul Nielsen. Det har afstedkommet en shelter og mere liv i den ellers glemte naturperle. Foto: Kristian Isaksen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce