Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Åbnede Mojo's Spisehus midt i en nedlukning

Mohamad Joumaa (tv) lader broderen Ahmad smage på en af de hjemmelavede chicken nuggets. Foto: Anders Kibbel
Det lyder som et dødfødt projekt at åbne en restaurant midt i en nedlukning af Danmark, men Mohamad Joumaa synes, at han er blevet godt modtager. Ikke mindst af beboerne omkring Kærvej.
Annonce

Sønderborg: At åbne en restaurant midt i en corona-nedlukning af Danmark, det lyder som et dødfødt projekt. Men efter fire måneder som selvstændig restauratør kan indehaveren af Mojo's Spisehus, Kærvej 63, Mohamad Joumaa kun sige: Tak for opbakningen.


Mit mål har været at skabe en restaurant med god mad lavet fra bunden og til priser, hvor alle kan være med.

Mohamad Joumaa


Han er rigtigt glad for den modtagelse, restauranten har fået - ikke mindst af de personer, som bor i området omkring Kærvej. De har været flinke til at bakke op, og spisehuset arbejder nu på at blive et samlingspunkt med rytmisk musik, hjemmedyrkede grøntsager, mad lavet fra bunden og lave priser.

Mohamad Joumaa har etableret en køkkenhave ved siden af restauranten. Den har han selvfølgelig mest glæde af i de varme måneder, men i denne tid er der da lidt kartofler, hvidløg og andet i haven. Spisehuset bager også selv sit brød, og restauratøren, der sjældent kaldes andet end Mo, laver det meste fra bunden. Selv de blandt børnene så populære chicken nuggets har medarbejderne selv lavet. Vi skal ikke bare have noget ind i en stor plastikpose, der så hældes ned i en friture, siger Mohamad Joumaa.

Annonce

Op til 100 kroner

Mojo's Spisehus rykkede ind på adressen i juni og overtog lejemålet efter Sasa Pizza & Grill, men den nye restauratør understreger, at de to restauranter ikke har andet end adressen tilfælles.

- Mit mål har været at skabe en restaurant med god mad lavet fra bunden og til priser, hvor alle kan være med, siger Mohamad Joumaa. Den dyreste ret koster under 100 kroner.

- Under 100 kroner? Så tager du vel godt ved, når det drejer sig om priser på drikkevarer.

- Vi tager 25 kroner for en sodavand, siger restauratøren.

Annonce

Føler sig hjemme

Mohamad Joumaa kom til Danmark og Sønderborg fra Libanon, da han var syv år. Han føler ingen tilknytning til sit fødeland og er ikke i tvivl om, at Sønderborg er hans og hans families by. Det er blevet bestyrket af den fine modtagelse, Mojo's Spisehus har fået.

Et smut til København er det blevet til, men det bestyrkede bare Mo i, at det er i Sønderborg, han har sin fremtid.

Mohamad Joumaa er glad for den modtagelse, spisehuset har fået. Foto: Anders Kibbel

- Jeg kan aldrig drømme om at flytte fra Sønderborg igen - der er noget ved byen, som har fat i mig. Næsten hele min familie og mine venner er her. Jeg har da også set, hvordan mine klassekammerater er flyttet væk, men flere af dem er vendt tilbage til Sønderborg. Vi har talt om, at vi skal holde en julefrokost efter 20 år, det vil jeg gerne være med til, siger restauratøren, der arbejder på at få økonomi til at købe den ejendom, som restauranten ligger i og det tilhørende hus.

Der er lige indkøbt en rampe til handicappede og gangbesværede, og så er toiletterne gjort handicapvenlige - det har været nødvendigt, fordi der jo er lagt vægt på, at spisehuset er for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce