Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Åbning trækker ud: Ny café satser på august

Café Mauritz begynder snart på at renovere deres nye lokaler på Østergade. De har gennem mange år huset B & O's butik i Sønderborg. Foto: Kaspar Hvid
Café Mauritz planlægger stadig at åbne i det gamle B & O på Østergade i centrum af Sønderborg. Ejer Ahmet Altinok satser på, at de kan åbne til august.
Annonce

Sønderborg: Café Mauritz planlægger stadig at åbne i Sønderborg. Det er dog uvist, hvornår den nye café kan slå dørene op.

- Jeg håber på, at vi kan åbne til august, men jeg er ikke sikker. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at vi stadig glæder os til at åbne i Sønderborg, siger Ahmet Altinok, som ejer Café Mauritz.

Han fortæller, at man er blevet forsinket af coronakrisen, og at det er derfor, åbningen har trukket ud. Oprindeligt var det håbet, at man kunne åbne før sommer, men coronakrisen har trukket tænder ud, fortæller Ahmet Altinok

- Vi har haft nok at se til med at lukke vores cafeer, åbne dem igen og holde dem kørende under coronakrisen, og det er simpelthen derfor, at det har trukket ud, siger ejeren.

Ifølge Ahmet Altinok er der heller ikke lavet nogen aftale med en totalentreprenør endnu. Det er dog noget, som han håber snart er på plads.

- Det bliver formentlig i næste uge, at vi har en aftale, og så kan vi komme i gang med arbejdet. Det er alt, der skal laves, da der hverken er køkken eller toiletter, siger han, og tilføjer at man allerede ejer bygningen, så man kan gå i gang med arbejdet, når aftalen er på plads.

Når Café Mauritz åbner, bliver der plads til 120 gæster indenfor, og et endnu ukendt antal gæster, som kan sidde udenfor.

Annonce

Fynsk kæde

Café Mauritz er en fynsk cafékæde, som har hovedsæde i Svendborg, og derfor giver det god mening for kæden at åbne i Sønderborg, forklarer ejeren.

- Vi ser Sønderborg som en by, hvor der er masser af udvikling, og så giver det rigtig god mening for os, fordi vi har vores hovedkontor i Svendborg, så det er nemt at komme til og fra, siger han og fortsætter:

- Vi kan ligesom bygge op fra bunden i Jylland. Jeg er helt sikker på, at det ikke er vores sidste café i det jyske.

De overtog bygningen 1. april, og den havde indtil da huset Bang og Olufsen i Sønderborg, men ejeren i Sønderborg, Morten Schanz, havde valgt at sælge, da tiden var rigtig, sagde han i forbindelse med salget:

- Det var faktisk ikke så slemt under finanskrisen, men de senere år er det blevet værre. Jeg kan se, at der kommer nogle sorte skyer i horisonten, og dem er der ingen grund til at sejle ind i, sagde Morten Schanz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce