Annonce
Ugeavisen Sønderborg

14.000 nordtyske pendlere frygter nye kaos ved grænsen

Området på begge sider af grænsen udgør et fælles arbejdsmarked. Derfor frygter pendlerne, at situationen med uendelige køer som sidste forår og sommer gentager sig.
Nu lempes reglerne for indrejse til Danmark. Derfor frygter de mange tusinde pendlere fra Nordtyskland igen uendelige køer, når trafikken stiger, mens der fortsat bliver kontrolleret strengt.

FLENSBORG: Efter lempelserne for indrejse til Danmark nu træder i kraft, frygter cirka 14.000 grænsependlere fra Nordtyskland, at sidste års trafikkaos ved indrejsen til Danmark gentager sig. Det fremgår af Facebookgruppen »grænsependleri. Gruppens medlemmer har sendt et åbent brev til den danske regering. Det fortæller Sabrina Johansen på vegne af gruppens 275 medlemmer.

- Vil regeringen og Folketinget tilgodese grænselandets frie bevægelighed og friholde en grænseovergang til pendlere, erhverv og den lokale befolkning eller udbygge grænseanlæggene, lyder pendlernes spørgsmål til de danske politikere.

Syd- og Sønderjyllands Politi mener ikke, det er muligt at gøre yderligere for at forbedre trafikforholdene ved grænsen.

Annonce

Få muligheder

- Vi vil gøre, hvad vi kan, men det er ikke muligt at ændre vore fysiske forhold ved grænsen. Der er ikke plads til at udvide med nye spor, og det er praktisk umuligt at indrette et særligt spor til pendlerne, siger kommunikationsmedarbejder Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi.


Vil regeringen og Folketinget tilgodese grænselandets frie bevægelighed og friholde en grænseovergang til pendlere, erhverv og den lokale befolkning eller udbygge grænseanlæggene.

Grænsependlerne i åbent brev.


Begrundelsen er blandt andet, at der så skulle opsættes skiltning et godt stykke syd for grænsen og etableres nye opmarchbåse.

- Problemerne opstår desuden nogle få timer på hverdage især i ferietiden samt specielt, når der om lørdagen er skiftedag i sommerhusene. Vi vil lige som sidste gang gøre bilisterne opmærksom på bilkøer via blandt andet Twitter, lover Helle Lundberg.

Talskvinden for pendlerne henviser også til miljøproblemet med hundredvis af biler, der holder i kø i tomgang, ligesom køerne også er til store gene for erhvervslivet og turister.

Annonce

Trafikken stiger

Den danske regering har med et bredt flertal i Folketinget indgået en aftale om at lempe reglerne for indrejse i fire faser. Første fase træder i kraft onsdag den 21. april. Her udvides listen over anerkendelsesværdige formål for indrejse til Danmark. Nu må også for eksempel ægtefæller og faste samlevere til danske statsborgere med bopæl i udlandet rejse ind sammen. Det samme må sommerhusejere, bådejere og fastliggere på campingpladserne.

Lempelserne har især betydning for borgerne uden for Slesvig-Holsten. Allerede nu gælder der nemlig noget mildere regler for indbyggerne i Tysklands nordligste delstat. De må under alle omstændigheder uanset statsborgerskab passere grænsen mod nord med en frisk, negativ coronaattest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce