Annonce
Ugeavisen Sønderborg

400.000 kroner afsat: Kulturudvalg laver covid-19-pulje til foreninger

Politikerne på Sønderborg Rådhus har besluttet at sætte 400.000 kroner af til en ekstraordinær kultur- og fritidspulje. Arkivfoto: Claus Thorsted 
En ny pulje på 400.000 kroner skal være med til at skabe nye tilbud og aktiviteter i kultur- og fritidslivet samt give foreninger nye indtjeningsmuligheder
Annonce

Sønderborg: Siden marts har kultur, idræt og fritidslivet været påvirket af forskellige covid-19-restriktioner. Fra politikerne i Folketinget er der løbende blevet oprettet hjælpepakker til idræts- og kulturlivet. Sønderborg Kommune ønsker også at støtte kultur-, idræt- og fritidsområdet. Det sker med en ekstraordinær pulje på 400.000 kroner.

- Siden foråret har vi fulgt kultur- og fritidslivet tæt og undersøgt, hvordan vi kan undertsøtte idræts-, kultur- og fritidslivet. Det følger vi nu op på med denne model og håber mange foreninger vil lave aktiviteter, der kan skabe indtægter. Vi ser gerne innovative projekter, men vi er åbne for alle ideer, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er kulturudvalgsformand.

Puljen på 400.000 kroner er rettet mod covid-19-udfordrede foreninger og kulturaktører i Sønderborg Kommune. Puljen skal være med til at skabe nye tilbud og aktiviteter for borgere og samtidig give foreninger og kulturaktører nye indtjeningsmuligheder.

Annonce

Ansøg løbende

Formålet med puljen er at støtte kultur- og idrætsforeninger og institutioner, der udvikler aktiviteter og arrangementer for borgere i Sønderborg Kommune, men som på grund af den delvis nedlukning af landet ikke har haft indtægtsgivende aktiviteter i normalt omfang.

Puljen kan søges af kultur- og idrætsforeninger, folkeoplysende foreninger og selvejende institutioner i Sønderborg Kommune.


Det følger vi nu op på med denne model og håber mange foreninger vil lave aktiviteter, der kan skabe indtægter.

Stephan Kleinschmidt, kulturudvalgsformand


Puljen yder tilskud op til 50 procent af arrangementets udgifter. Der kan maksimum søges om 50.000 kroner pr. arrangement. Der kan ikke søges tilskud for allerede afholdte arrangementer og aktiviteter, og arrangementet skal være afviklet i 2021.

Ansøgninger behandles løbende i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme. Ansøgninger under 15.000 kroner kan behandles i forvaltningen.

Ansøgningerne sendes til Kultur, Idræt og Fritid, Perlegade 53, st., 6400 Sønderborg eller på e-mail: fritid@sonderborg.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce