Annonce
Ugeavisen Sønderborg

41-årig mand er tiltalt for mord på sin eks-kone

Naboer lagde blomster ved indgangsdøren til lejligheden på Mellemløkke i nærheden af Aabenraavej efter mordet på en 40-årig kvinde i januar 2020. Foto: Timo Battefeld
Mordet gik ud over mandens 40-årige eks-kone, der var mor til deres fire fælles børn.
Annonce

Anklagemyndigheden under Syd- og Sønderjyllands politi er klar til at køre sagen mod en 41-årig mand, der ifølge anklageskriftet har begået et brutalt mord i en lejlighed på Mellemløkke - en blind sidevej til Aabenraavej i Sønderborg.

Mordet gik ud over mandens 40-årige eks-kone, der var mor til deres fire fælles børn. De var på mord-tidspunktet i alderen 3-17 år. En beboer i området har fortalt avisen, at eks-manden kom til boligen af og til, men han måtte ikke komme ind i lejligheden.

Mordet skete den 14. januar cirka kl. 19.34, og ifølge anklageskriftet skar eller stak den nu 41-årige mand sin eks-kone flere gange i halsen og på kroppen med en Fiskars kniv, hvorved hun blandt andet pådrog sig gennemskæring af luftrøret som følge af kvælning ved nedsugning af blod til luftvejene.

Læger og ambulance blev sendt til gerningsstedet, men kvindens liv stod ikke til at redde. Hun døde kort tid efter knivstikkene af sine kvæstelser. Den formodede gerningsmand blev anholdt i lejligheden.

Annonce

Dørlukning

Han blev fremstillet i et grundlovsforhør den 15. januar, men her blev dørene lukket for offentligheden og dermed også for pressen. Derfor er det uvist, hvad der er foregået i lejligheden på drabsaftenen, og hvordan den 41-årige forholder sig til drabssigtelsen.

Specialanklager Rikke Brændgaard-Nielsen skal køre sagen for anklagemyndigheden, og hun fortæller, at den 41-årige har fravalgt et nævningeting. Dermed kan der blive tale om en domsmandsret (en dommer og to domsmænd/kvinder) eller en tilståelsessag med kun én dommer. Der er endnu ikke berammet en retsdag ved retten i Sønderborg, men det bliver formentlig inden for de nærmeste uger.

Sønderborg blev ramt af to mord i løbet af tre uger i begyndelsen af 2020.

Efter mordet på Mellemløkke skete der et nyt mord den 5. februar bag bygningen, der huser Aldi og Netto i Center Øst.

Her dræbte den 53-årige Mirsad Kasum sin tidligere samlever og mor til deres fem fælles børn. Han skar halsen over på den 54-årige kvinde, slog hende syv gange i hovedet med en lægtehammer og stak hende i brystet med en kniv. Han blev idømt 12 års fængsel.

Manddrab

Den 41-årige mand er tiltalt efter straffelovens § 237.

Her hedder det:

Den, som dræber en anden, straffes for manddrab med fængsel fra 5 år indtil på livstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce