Annonce
Ugeavisen Sønderborg

74-årige Jens elsker at at få pulsen op

Det giver en god følelse at sende en vinderbold lige over netkanten, siger Jens Herborg. Foto: Jens Eilertsen
Det skal først og fremmest være sjovt at spille tennis, men der er ikke noget bedre end at slå en vinderbold lige over nettet, siger Jens Herborg, da vi møder ham i tennishallen på Tennis Allé.
Annonce

Sønderborg: - Når jeg rammer bolden forkert, så bliver jeg ikke sur. Jeg tænker, hvad gjorde jeg forkert? Nej, det er ikke helt rigtigt. Jeg bliver også sur. Selvfølgelig skal det være sjovt at spille tennis, men jeg har altså også et konkurrence gén, og der er ikke noget bedre end at sætte en vinderbold lige over nettet og helt ude ved kanten.

Jens Herborg er en af de mange sønderborgere over over 70 år, som er medlemmer af Sønderborg Tennis Klub. Plus 70 er den største aldersgruppe i klubben - efterfulgt af børn og unge. Dem, der især mangler, er dem, der er mellem 25 og 45 år.

Jens Herborg er 74 år og han er et stort aktiv for tennisklubben. Han klarer voksenintroduktionen, har taget trænerkurser hos Dansk Tennis Forbund og står for træningen af 60 plus spillerne. Og så er han en af dem, der er parat til at give en hjælpende hånd, når klubben kalder - akkurat som han gjorde det, da tennisklubben for kort tid siden åbnede dørene for alle og lokkede med resultatet af en britisk undersøgelse, der lover, at dem, der spiller tennis, lever 10 år længere.

- Der var 80.000 med i undersøgelsen, siger Jens Herborg, der godt kan bruges som et bevis for, at det er sundt at spille tennis. Han er nemlig sund, rask og rørig.

- Ved siden af min tennis løber jeg og dyrker yoga. Jeg kan lide at få pulsen op. På et tidspunkt gik jeg også til fitness, men det var ikke noget for mig. Det er simpelthen for kedeligt, siger Jens Herborg.

Han lever meget sundt - og holdt i øvrigt helt op med at ryge som 30-årig.

Mærkede det på kondien

- Hver gang min kone var gravid, holdt jeg op med at ryge. Jeg begyndte så igen, når barnet var født. Men da jeg blev 30 og skulle spille fodbold, kunne jeg mærke rygningen på min kondi. Det fik mig til at stoppe. I dag kan jeg da godt tage en cigar ved festlige lejligheder - men der kan være 10 år imellem.

- Min kone har haft små blodpropper og har slidgigt. Derfor tænker vi meget på at leve det sunde liv - vi får slankepakker fra Årstiderne, siger Jens Herborg, der har tre børn og seks børnebørn.

Når jeg rammer bolden forkert, så bliver jeg ikke sur. Jeg tænker, hvad gjorde jeg forkert? Nej, det er ikke helt rigtigt. Jeg bliver også sur. Selvfølgelig skal det være sjovt at spille tennis, men jeg har altså også et konkurrence gén, og der er ikke noget bedre end at sætte en vinderbold lige over nettet og helt ude ved kanten.

Jens Herborg

Annonce

Fra Risskov

Han er født og opvokset i Risskov ved Århus og har altid været glad for sport. Da han var ung og havde læseferie - og der ikke var nok til at spille fodbold - spillede han tennis. Han er uddannet maskinarbejder og efterfølgende læste han videre til ingeniør. Det gav et job på Danfoss, som han havde i 40 år. Adressen hed i alle årene Nordborg - men de seneste 12 år har han boet i Sønderborg med sin hustru.

En af de første ting, Jens Herborg gjorde, efter at han var flyttet til Nordals, var at melde sig ind i Nordborgs tennisklub. I forbindelse med flytningen til Sønderborg skiftede han til klubben i Sønderborg, hvor han har siddet i bestyrelsen de seneste syv år.

Drop in tennis

Det er især 60 plus spillerne, som beskæftiger Jens Herborg. Han fortæller, at der i hallen er drop in for den aldersgruppe, og det betyder, at spillerne ikke behøver stille med en makker. Man finder sammen på kryds og tværs.

- Da vi begyndte, kom der kun fem og vi var ved at opgive. Men det gjorde vi ikke, og nu er der hele året flere end 40 på vores drop in fredage. Det er hyggeligt - vi spiller tennis, får et stykke brød og driller hinanden. Hvis der sidder ældre hjemme og keder sig eller er ensomme, så synes jeg, at de skal komme ud til os, siger Jens Herborg.

Han ved godt, at det er vanskeligt at lære at spille tennis, men siger også, at så snart man får det lært, så er det sjovt.

Der er mange 70 plus i tennisklubben. Jens Herborg er en af dem. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce