Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Afdød pårørende giver 850.000 kr. til Bosager

Beboerne på Bosager får muligheden for at komme ud til farver og dufte lige uden for døren. Arkivfoto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommune lægger flere penge oveni, så beboerne får både orangeri og sansehave for pengene,

Sønderborg: I løbet af et års tid vil 42 beboere på botilbuddet Bosager får både et orangeri og en sansehave for penge, en af beboernes pårørende har skænket til stedet.

Vedkommende har doneret 850.000 kroner til institutionen. Social- og seniorudvalget i Sønderborg Kommune har herefter lagt 2,3 mio. kroner oveni i håb om, at også de daglige brugere af Bosager Aktivitets- og Samværstilbud kan få glæde af stedet.

Mange af beboeren og brugerne er kørestolsburgere. De har ringe muligheder for at komme på udflugt til skov og strand, og mange trives også bedst i vante omgivelser.

Annonce

- Derfor er et orangeri og en sansehave en fantastisk gave for dem. De kan komme ud i naturen, se noget andet og møde andre, men er alligevel helt tæt på deres hjem og i omgivelser, som de hurtigt vil lære at kende og være trygge ved. Det er en meget fin gave, Bosager har fået fra en taknemmelig pårørende, og jeg er sikker på, at den vil give mange beboere og brugere af BAS masser af gode timer og gode oplevelser de kommende år, siger formand for Social- og Seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Preben Storm i en pressemeddelelse.

Tre mio. kroner

Orangeriet og sansehaven vil koste ca. 3 mio. kr. Den skal anlægges med kroge og hjørner, som giver mulighed for at finde et sted alene eller sammen med andre – alt efter hvad der er behov for eller overskud til.

Håbet er også, at orangeriet vil appellere til frivillige, som har lyst til at passe planter og være sammen med borgerne, og at det kan bruges til andre oplevelser, som f. eks sang og musik.

Beplantningen skal udføres, så den samtidig udgør en naturlig afgrænsning, da mange beboere ikke er trafiksikre.

Det konkrete projekt er under udarbejdelse, og arbejdet ventes udført inden for det næste.

Botilbud Bosager

har 42 beboere og for tiden 32 brugere på Bosager Aktivitets- og Samværstilbud.

Donationen på 850.000 kr. forvaltes af Foreningen LEV, som således også bakker op om projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce