Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Affaldssortering: Nu bliver de gamle beholdere tømt for sidste gang

Når de gamle beholdere er blevet tømt for sidste gang, sætter skraldemanden et klistermærke på låget. Det er dit tegn til, at du skal tage den nye beholder i brug. Pressefoto
Fra mandag den 21. september til den 2. oktober skal de gamle beholdere stilles til side, og den nye affaldssortering kan begynde. Klistermærke og sms hjælper på vej.
Annonce

Sønderborg: I de kommende to uger bliver de allersidste nye beholdere leveret hos Sønderborg Forsynings kunder i kommunen. Samtidigt bliver alle de gamle beholdere tømt for sidste gang.

- Når de gamle beholdere er blevet tømt for sidste gang, sætter skraldemanden et klistermærke på låget. Det er dit tegn til, at du skal tage den nye beholder i brug, fortæller kunde- og kommunikationschef Janni Hv. Jepsen.

Den sidste tømning sker helt som normalt, og de gamle beholdere bliver tømt på de samme dage, som de plejer. Og så er tiden kommet til at spørge sig selv, om man har styr på den nye affaldssortering.

- Er du i tvivl om, hvordan du skal sortere, er der masser af vejledning at finde i den sorteringsvejledning, de fleste af vores kunder har fået leveret i den røde miljøkasse. Bor du på kollegie, i lejlighed, andelsforening eller boligforening og har du længe haft en orange miljøkasse, får du i stedet sorteringsvejledningen i din postkasse, tilføjer Janni Hv. Jepsen.

Annonce

Farvel til de gamle

De gamle beholdere bliver samlet ind i løbet af oktober. Ligesom arbejdet med at bringe alle de nye beholdere ud var en store opgave, kommer det også til at tage tid at hente alle de gamle beholdere.


Er du i tvivl om, hvordan du skal sortere, er der masser af vejledning at finde i den sorteringsvejledning, de fleste af vores kunder har fået leveret i den røde miljøkasse.

kunde- og kommunikationschef Janni Hv. Jepsen.


Sønderborg Forsyning sender sms’er gennem systemet "Beredskabsalarm", som man normalt bruges ved driftsforstyrrelser som for eksempel vandbrud. Beredskabsalarm er ikke det samme som Sønderborg Forsynings SMS-service, hvor man får en sms, inden skraldemanden kommer.

- Vi sender en sms til de mobilnumre, der er registeret på adressen dagen før, vi henter de gamle beholdere. Når man modtager sms’en, er det vigtigt at sørge for, at de gamle beholdere er synlige fra vejen, siger Janni Hv. Jepsen.

Skift af affaldsbeholdere

Via Beredskabsalarm udsender Sønderborg Forsyning sms til de mobilnumre, der er registreret på adressen. Men hvis man har hemmeligt nummer, bruger taletidskort eller har en firmatelefon, er man ikke registreret ved Beredskabsalarm.

Det kan også være, at man har børn, der har en mobiltelefon og ikke skal have en sms. I så fald kan man på www.sonfor.dk/smsfarvel indtaste sit nummer og se, om man er registreret på den rigtige adresse.

Den elektroniske sorteringsvejledning på www.sortering.dk er også blevet opdateret. Her kan man søge på mere end 400 forskellige ting og materialer og se, hvordan der skal sorteres med den nye affaldssortering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce