Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Alenemor til fire tog springet og er nu finansøkonom

Tina Høst Guldmann har læst finansøkonom på Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg og arbejder nu som sagsbehandler ved Gældsstyrelsen i Tønder. Foto: Elsebeth Spangsberg.
Tina Høst Guldmann var egentlig på jagt efter et nyt job. I stedet besluttede hun sig for at prøve noget helt nyt. I dag er den 36-årige tidligere pædagog og alenemor til fire piger færdiguddannet finansøkonom med job hos Gældsstyrelsen i Tønder.
Annonce

Sønderborg:  nu 36-årige Tina Høst Guldmann arbejdede oprindelig som pædagog i Vojens, men ville gerne finde et job tættere på sit hjem og sine fire piger i Sønderborg. I den forbindelse valgte hun at søge helt nye udfordringer og begyndte derfor på finansøkonom-uddannelsen på EASV i Sønderborg.

- Jeg synes finansøkonom-uddannelsen lød spændende og tilpas bred til, at jeg ikke var fastlåst i en bestemt type af job bagefter. Der er mange forskellige muligheder med den uddannelse, fortæller hun.

Annonce

Studerende og mor på fuldtid

Tina Høst Guldmann burde ellers have nok at se til som enlig mor til fire piger på ni, seks, fire og to år. Alligevel formåede hun at passe sin undervisning, lektier, og alt hvad der hører til det at tage en uddannelse, til perfektion. Måske derfor syntes hun også, at de to år på finansøkonom-uddannelsen gik rigtigt stærkt.

- Tiden på EASV i Sønderborg fløj bare afsted. Jeg fandt hurtigt en studiegruppe, som jeg kunne sparre og skrive opgaver med. I perioder brugte vi rigtig mange timer på akademiet, tilføjer hun.

Annonce

Nyt job – dog ikke tættere på hjemmet

Efter uddannelsen søgte Tina Høst Guldmann en stilling som sagsbehandler hos Gældstyrelsen i Tønder. Hun fik jobbet, og ønsket om et nyt job gik i opfyldelse, selvom afstanden til hjemmet i Sønderborg ikke er blevet mindre.

- Da jeg først besluttede mig for at kigge efter nyt job, ville jeg gerne finde noget tættere på Sønderborg. I dag, hvor jeg har taget en ny uddannelse, har jeg valgt at være åben for job længere væk. Som pædagog arbejdede jeg i Vojens, så afstanden mellem hjem og job er forblevet den samme, siger Tina Høst Guldmann.

Gældsstyrelsen hjælper danske borgere og virksomheder med at betale deres gæld til det offentlige. Her arbejder Tina Høst Guldmann bl.a. med at undersøge den gæld, som ligger tilbage fra SKATs tidligere inddrivelsessystem EFI og sikre, at der er lovhjemmel til at opkræve gælden. Et job, hvor hendes uddannelsesbaggrund, giver hende en række fordele.

- Jeg har fået en bred viden, som jeg i dag anvender på forskellig vis i mit arbejde. På hver deres måde har hvert fag fra uddannelsen sin rolle i min hverdag, hvad enten jeg sidder som sagsbehandler eller har en telefonvagt, slutter Tina Høst Guldmann.

Om finansøkonom-uddannelsen

Uddannelsen til finansøkonom er en to-årig uddannelsen, som giver viden om økonomi og kompetencer til at arbejde med rådgivning, revision, finansiering, forsikring, ejendomshandel og ejendomsadministration.

Gennem uddannelsen får man viden om flere aspekter af det finansielle marked, fra kundens privatøkonomi til samfundsøkonomi, udenrigshandel og prisdannelse.

EASV har fortsat ledige studiepladser på finansøkonom-uddannelsen med opstart slut august. Læs mere om uddannelsen og søg ind på easv.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce