Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Allan er bilmand med stort V

Allan Frost Petersen har altid haft et eller andet med VW og Audi. Foto: Jens Eilertsen
Sønderborg har fået en ny bilforhandling - Thomsen Auto A/S. Vi taler med chefen Allan Frost Petersen om hans tid i bilbranchen og om, hvordan han havde det med at optræde på landsdækkende tv i en sag om manglende betaling af afgift til en kunde.
Annonce

Sønderborg: Allan Frost Petersen er født og opvokset i Sønderborg, og han er 100 procent  bilmand - ikke med stort B men med stort V. Der er nemlig et mærke, som står hans hjerte nær. Det er Volkswagen - og naturligvis VWs luksusbrand Audi. De mærker har altid haft en særstatus hos den 51-årige sønderjyde, og det vil kunderne i den nye afdeling af Thomsen Auto A/S på adressen Ellegårdvej 34 - den tidligere Beka-bygning - opleve. Her er Allan ny chef.


Jeg har ikke snydt nogen - havde jeg gjort det, ville jeg ikke have siddet her i dag over for dig. Så hvde jeg været inde og ruske. Og du kan da være sikker på, at Thomsen Auto ikke havde ansat mig, hvis jeg havde lavet noget kriminelt - jeg ville selvfølgelig være færdig i branchen.

Allan Frost Petersen


Bilerne har altid betydet meget for Allan Frost Petersen, og han har haft ansættelse i det daværende SH Bilcenter i Sønderborg, og han har været salgschef hos både Opel og VW/Audi i Aabenraa. Da Audi trak sig ud af Aabenraa for i stedet at koncentrere sig om salg fra det store center i Kongens Kvarter i Fredericia, tog de Allan Frost Petersen med. Han tog også stillingen som salgschef med til Frederica.

Annonce

Tilbage til Sønderborg

I 2010 fik den dengang 40-årige bilmand job som salgschef i Sønderborgs VW-forhandling P. Borne A/S, og her var han til udgangen af 2019. Det blev ikke en stille exit fra virksomheden, som fra 2010 til i dag har skiftet ejer flere gange.

Allan Frost Petersen siger, at han stoppede på grund af det nye ejerskab - det kunne han ikke se sig selv i - og han understreger, at han selv sagde stillingen op. I Sønderborg gik der ellers rygter om, at han blev sagt op på grund af snyd med bilafgifter.

Kanal 5 afslørede nemlig i december, at en kunde ikke i første omgang fik 8000 kroner retur, han havde betalt for meget i afgift. Det fik han selvfølgelig, da firmaet opdagede fejlen.

- Jeg har ikke snydt nogen - havde jeg gjort det, ville jeg ikke have siddet her i dag over for dig. Så havde jeg været inde og ruske. Og du kan da være sikker på, at Thomsen Auto ikke havde ansat mig, hvis jeg havde lavet noget kriminelt - jeg ville selvfølgelig være færdig i branchen, siger Allan Frost Petersen.

Annonce

Systemfejl

Om sagen forklarer han, at den fandt sted i overgangen fra den den tidligere forbrugsmålemetode NDEC til den nye og mere realistiske WLTP. Den nye målemetode betød, at bilernes opgivelse blev ændret og det blev afgiften således også. Tre biler fra Volkswagen Sønderborg blev fejlagtigt afgiftssat efter den forkerte målemetode - to af dem tilhørte forhandleren selv - og en tilhørte en kunde.

- Det anede jeg ikke noget om - det var ganske enkelt tale om en systemfejl, siger Allan Frost Petersen.

Da Kanal 5 fik fat i sagen, sagde han ja til et inverview, men han dukkede ikke op, og fortæller nu, at han var ude for at aflevere en bil og at ledelsen havde besluttet, at han ikke skulle stille op.

- Det var ikke min beslutning. Jeg ville gerne have talt med Kanal 5 og forklaret, hvad der var sket, siger Allan Frost Petersen.

Annonce

Rystet

Kanal 5 viste udsendelsen 4. december, og Allan Frost Petersen var efterfølgende fritstillet. Men han understreger, at han altså allerede i november opsagde sin stilling.

Den garvede bilmand fortæller, at bare det at blive mistænkt for at snyde rystede ham - og at det stadig sidder i kroppen. Han lavede - efter at have forladt Volkswagen Sønderborg - et skriv på LinkedIn, men han ved også godt, at den slags ikke er lette at ryste af sig.

Allan Frost Petersen blev ved indgangen til 2020 ansat hos Thomsen Auto, og han har været i afdelingerne i Rinkenæs og Vojens, før han altså tog sæde i chefstolen i den nye Sønderborg-afdeling.

Volkswagen Sønderborg har ingen kommentarer, da der var et andet ejerskab dengang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce