Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Alle familier skal have besøg af julemanden

Julemanden skal forbi så mange børn som muligt i år. Derfor kan trængte familie nu søge om julehjælp hos Mødrehjælpen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Familier, der er økonomiske trængte eller ramt af sociale-og sundhedsmæssige udfordringer, kan søge om hjælp hos Mødrehjælpen, så de også kan få en jul.
Annonce

Sønderborg: Hvor skal du holde jul i år? Hvad ønsker du dig? Og hvad har din familie tradition for at få på julebordet?

Det er spørgsmål, som ofte bliver stillet, når vi nærmere os december måned.

Tit er det også ting, som man ser frem til. Sådan er det dog ikke for alle.

For det er ikke alle, der har hverken råd eller overskud til at fejre julen.

Derfor samler Mødrehjælpen igen i år ind til trængte familier, der har dårlig økonomi eller sociale-og sundhedsmæssige udfordringer.

Julehjælp

På Mødrehjælpens hjemmeside https://moedrehjaelpen.dk/forside/soeg-julehjaelp/ kan alle fra torsdag den 1. oktober 2020 til 11. december 2020 søge om julehjælp.

Her finder du et ansøgningsskema, der skal udfyldes. 

På hjemmesiden kan du også læse en vejledning til ansøgningsskemaet og se, hvilke oplysninger Mødrehjælpen skal have for at kunne behandle ansøgningen.

Man kan søge om 500 kroner per barn i familien, der er under 18 år. Man kan søge op til 3 børn.

Man kan ansøge om hjælp til børn, der er hjemmeboende, eller som du har en fast samværsaftale på.

I år har coronakrisen ramt de sårbare børnefamilier ekstra hårdt både økonomisk og socialt. En ny undersøgelse fra Mødrehjælpen viser, at 74 procent af de mest udsatte børnefamilier allerede har oplevet store økonomiske afsavn i sommerferien, og mange frygter, hvordan de skal få enderne til at mødes i juletiden.

- Mange af de børnefamilier, vi taler med i Mødrehjælpen, har rigtig svært ved at få den daglige økonomi til at hænge sammen. Vi ved, at dette års coronakrise har ramt de sårbare familier hårdt oven i de mange andre problemer, som i forvejen tager overskud og kræfter fra omsorg til børnene, siger direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen i en pressemeddelelse.


Mange af de børnefamilier, vi taler med i Mødrehjælpen, har rigtig svært ved at få den daglige økonomi til at hænge sammen.

Ninna Thomsen, direktør Mødrehjælpen


Annonce

Ansøg om julehjælp

I 2019 rakte Mødrehjælpens indsamlede midler til at give i alt 1.659 børn i 771 familier en jul i Region Syddanmark, og igen i år håber Mødrehjælpen på at kunne hjælpe mindst 6.000 børnefamilier i hele Danmark med julehjælp.

For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man både have en trængt økonomi og have været igennem en særligt belastende begivenhed i det seneste år. Det kan for eksempel være sygdom, sociale problemer eller familieforhold, der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for børnene.

Mødrehjælpens julehjælp består af et kontant beløb, der afhænger af familiens størrelse. Desuden tilbyder Mødrehjælpen alle ansøgere gratis rådgivning om sociale, økonomiske og familiemæssige forhold i det nye år, så børnefamilierne på længere sigt kan ændre deres situation til det bedre.

Man kan støtte Mødrehjælpens juleindsamling med et valgfrit beløb på www.mødrehjælpen.dk/jul eller på mobilpay 30402. Man kan også støtte ved at købe et gavebevis i webshoppen på www.mhj-webshop.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce