Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Alle medarbejdere i Sønderborg Kommune tilbydes gratis influenzavaccination

Alle medarbejdere i Sønderborg Kommune bliver nu tilbudt en gratis influenzavaccination. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Covid-19 og influenza kan ifølge Statens Serum Institut være en farlig cocktail, da det øger dødeligheden markant. Derfor tilbyder kommunen nu alle medarbejdere en vaccine.
Annonce

Sønderborg: Alle medarbejdere i Sønderborg Kommune bliver nu tilbudt en gratis influenzavaccination. Det kommer efter, at Statens Serum Institut har forklaret, at det øger dødeligheden markant, hvis man får influenza, mens man er ramt af covid-19.

Hidtil har det kun været sårbare borgere, som f.eks. kronikere, der er blevet tilbudt en gratis influenzavaccination.

Baggrunden for Sønderborg Kommunes beslutning om at tilbyde alle medarbejdere gratis vaccination er et ønske om at fastholde et lavt sygefravær og at aflaste testcentrene. Det er frivilligt, om medarbejdere vil tage imod tilbuddet om en gratis vaccination.

I forvejen har kommunen på Sundhedsstyrelsens anbefaling tilbudt alt pleje- og sundhedspersonale gratis vaccination. Også her er det frivilligt, og medarbejderne kan netop nu (og frem til 19. oktober) tilmelde sig gratis vaccination, hvorefter vaccination foretages i uge 45 på de forskellige arbejdspladser.

- Symptomerne på covid-19 og influenza ligner hinanden, så derfor vil mange i sagens natur og med god grund lade sig teste, når de får symptomer. Med en influenzavaccination bliver færre syge, og der er behov for færre tests. Kommunen er en stor arbejdsplads, og selv om vi ikke kan vide, hvor mange der tager imod tilbuddet, vil vi under alle omstændigheder bidrage til at reducere antallet af sygedage og risikoen for at bidrage til smittekæder, siger kommunaldirektør Tim Hansen.


Kommunen er en stor arbejdsplads, og selv om vi ikke kan vide, hvor mange der tager imod tilbuddet, vil vi under alle omstændigheder bidrage til at reducere antallet af sygedage og risikoen for at bidrage til smittekæder.

Tim Hansen, kommunaldirektør i Sønderborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce