Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Alnor Strandpark skal have beachbane, parkour og bålhytte

Alnor Strandpark er et populært tilflugtsmål om sommeren. Arkivfoto: Timo Battefeld
Gråsten Forum og Strandparkens Badebroforening har fået 400.000 kommunale kroner til forbedringer af Alnor Strandpark. På sigt ønskes der omklædningshus, sauna og genskabelse af sandstranden.
Annonce

Alnor: Omkring 600 mennesker besøger hver sommerdag Alnor Strandpark, hvor der er badebro, tømmerflåde, shelter, legeplads og bålsteder.

Men Gråsten Forum og Strandparkens Badebroforening vil gøre strandparken endnu mere attraktiv for børn, unge, ældre og turister. Derfor har de to foreninger lavet et projekt, som et samlet byråd i det seneste budgetforlig har støttet med 400.000 kroner.

- Der er ingen tvivl om, at vi har en god badestrand. Der er rigtig mange folk om sommeren, som ville kune få stor glæde af de her tiltag, siger Bendt Olesen, der er næstformand i Gråsten Forum.

Annonce

Tre etaper

Foreningerne ønsker i løbet af foråret 2021 at etablere etape 1, som er en beachbane, parkourbane og bålhytte, mens omklædningsrum, sauna, en kæmpe smiley i sommerblomster er etape 2. Sidste etape skal genetablere sandstranden, som med årene er blevet ædt af havet.

- Jeg har været formand for badebroforeningen i ti år, og vi har overskud til også at arbejde med parken. Der kommer så mange mennesker om sommeren, og vinterbadere kommer der også flere og flere af. Der kommer mange turister ad Gendarmstien og holder pause i parken, og med Den Kongelige Køkkenhave vil der komme endnu flere turister, siger Egon Callesen, der er formand for Strandparkens Badebroforening.

Lige nu venter de to foreninger på tilladelser til at stille de to baner og bålhytte op fra Kystdirektoratet. Beachbanen kan bruges til flere sportsgrene som beachvolley, strandfodbold, strandtennis, strandpetanque og strandbadmintonn.

Med omklædningsrum og sauna ønsker foreningerne  at forlænge sæsonen i strandparken, så endnu flere kan få glæde af området.


Jeg har været formand for badebroforeningen i ti år, og vi har overskud til også at arbejde med parken.

Egon Callesen, Strandparkens Badebroforening


En strandmole/stensætning skal genskabe sandstranden på det område af stranden, der ligger nedenfor legepladsen. Det er et område, som havet har ædt sig ind på, så det ikke kan benyttes som badestrand.

Første etape koster knap 200.000 kroner. Foreningerne har ud over de kommunale kroner fået støtte fra I.P. Nielsen Fonden (30.000 kroner), Lions Broager-Gråsten (25.000 kroner), Gråsten Forum (25.000 kroner) og knap 100.000 kroner fra LAG Sønderborg-Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce