Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Als-Fyn-broen udvider med 10 chefer fra fynske virksomheder

16 markante fynske virksomheder er nu aktive ambassadører for en kommende fast forbindelse mellem Als og Fyn. Tydeligt, hvad vej vinden blæser, mener Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S).
Annonce

Fyn: Der er, ifølge Alsfynbroen, en massiv opbakning fra fynsk erhvervsliv til forslaget om en bro mellem Fyn og Als. Sådan udtrykkes det i en pressemeddelelse fra Alsfynbroens sekretariat, som fortæller om 10 nye medlemmer af Alsfynbroens komité.

De 10 er alle profiler i fynsk erhvervsliv og skal sammen med de øvrige 45 medlemmer af komitéen rådgive styregruppen bag Alsfynbroen.

- Fyn er jo begunstiget af at være centrum i Danmark med nem adgang mod øst og vest. Her vil en Als-Fyn-bro sætte trumf på og skabe et helt nyt ben mod sydvest og nem adgang til de europæiske markeder, siger et af komitéens nye medlemmer, administrerende direktør for Cabinplant i Hårby, Ralf Astrup, i pressemeddelelsen.

- Et større arbejdsmarked er også i Cabinplants interesse. Så for mig er det helt oplagt at arbejde videre med projektet, tilføjer han.

En bro mellem Als og Fyn vil gøre færgen, der sejler mellem Bøjden på Fyn og Fynshav på Als, overflødig. Men det ligger stadig et godt stykke ude i fremtiden .  Foto: Michael Bager

Blandt de nye medlemmer er også Jørgen Flemming Ladefoged, administrerende direktør for Effimat Storage Technology i Odense. For ham er det "helt logisk", at der skal bygges en fast forbindelse mellem Fyn og Als:

- Robotklyngen i Odense, som Effimat er en del af, ser en enorm vækst i disse år. Hvis vi skal fastholde den positive udvikling, er det vigtigt for os med nem adgang til større industrivirksomheder, ikke mindst på Als. På den måde kan vi afprøve vores produkter og sikre erfaringsudveksling med virksomheder, der er et andet sted i deres business-cyklus, siger Jørgen Flemming Ladefoged.

- Det er derfor helt logisk for os, at vi skal have bygget en fast forbindelse mellem Fyn og Als. Og den bringer os jo ikke kun tættere på Sønderjylland, men også på vores vigtige kunder i Europa. Så arbejdet med Als-Fyn-broen kan kun gå for langsomt, siger han i pressemeddelelsen.

Annonce

Borgmester: Bred komité er afgørende

- Det allervigtigste for mig er faktisk den enorme bredde, som Alsfynbroens komité efterhånden afspejler. Med 16 af Fyns førende virksomheder som aktive ambassadører for en kommende fast forbindelse er det tydeligt, hvad vej vinden blæser, mener Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S).


For mig er det helt oplagt at arbejde videre med projektet.

Ralf Astrup, administrerende direktør for Cabinplant i Hårby


Fyens.dk loddede i februar i år stemningen blandt læserne i forhold til en fast forbindelse mellem Fyn og Als. En afstemning viste et markant flertal på 77 procent - ud af over 10.000 stemmer - for at bygge en bro.

Prisen for den cirka 11 kilometer lange bro og cirka 50 kilometer motorvej på land, som forbinder broen med Svendborgmotorvejen og Sønderborgmotorvejen, forventes at blive mere end 22 milliarder kroner. Ifølge broens styregruppe er man i dialog med pensionsselskabet ATP om en model for finansiering af broen.

10 nye medlemmer af bro-komitéen

  • CEO Ralf Astrup, Cabinplant A/S
  • Adm. direktør Jens Flesner, NASSAU Door A/S
  • CEO Mogens Garder, AABO-IDEAL A/S
  • Adm. direktør Rasmus Damsted Hansen, A/S Bryggeriet Vestfyen
  • Filialdirektør Lene Kragh, Sparekassen Sjælland-Fyn
  • Adm. direktør Steffen Kremmer, SKAKO Concrete A/S
  • CEO Sven Kristensen, FTZ A/S
  • CEO Jørgen Flemming Ladefoged, Effimat Storage Technology A/S
  • Bestyrelsesformand Mogens K. Nielsen, KEN Hygiene Systems A/S
  • Adm. direktør Evita Rosdahl, JEROS A/S
En bro mellem Als og Fyn vil gøre færgen, der sejler mellem Bøjden på Fyn og Fynshav på Als, overflødig. Men det ligger stadig et godt stykke ude i fremtiden .  Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce