Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Alsia-bryderne siger farvel til Byfesten

Byfesten er mest kendt for "Verdens største damefrokost". Her fester både kvinder og serveringspersonale. Arkivfoto: Timo Battefeld
Oprindelig var det Alsia, der begyndte med Fagenes fest helt tilbage i 1969. Nu er det slut. Ulkebøl Gymnastikforening og Ulkebøl-Vidar Håndbold fortsætter samarbejdet med Byfestens aktiviteter.
Annonce

Sønderborg: Det var oprindelig Atletklubben Alsia, der satte gang i Byfesten helt tilbage til 1970, men nu er det slut for Alsia-brydernes vedkommende.

Formanden for det, der nu hedder Brydeklubben Alsia, Kim Skriver, har nemlig meddelt Byfestens styregruppe, at Alsia ikke længere ønsker at være en del af arbejdsgruppen, som planlægger og afvikler Byfesten i Sønderborg.

Det har styregruppen taget til efterretning, men de to resterende klubber - Ulkebøl Gymnastik og Vidar-Ulkebøl Håndbold - ønsker at fortsætte samarbejdet omkring Byfestens aktiviteter.

- Det er naturligvis beklageligt at Brydeklubben Alsia ikke længere ønsker at være en del af Byfesten i Sønderborg, men vi respekterer naturligvis deres ønske om at bruge al deres energi på at udvikle brydeklubben, siger formanden for Vidar-Ulkebøl Håndbold, Tommy Vejlgaard Vedstesen. Han siger også, at de to resterende klubber er i fuld gang med at se på, hvordan Byfesten i Sønderborg kan udvikles.

Formanden for Alsia, Kim Skriver, lægger ikke skjul på, at hovedårsagen til bruddet med Byfesten ligger i det økonomiske.

- Når Byfesten giver underskud, så vil vi hellere bruge tiden på vores efterhånden store drengeafdeling, siger han.

Når Byfesten giver underskud, så vil vi hellere bruge tiden på vores efterhånden store drengeafdeling.

Kim Skriver, formand for Brydeklubben Alsia

Annonce

Fagenes fest

Alsia var ene-arrangør i 1969. Der skulle skaffes penge til Alsia's 50 årsjubilæum i 1971, og derfor blev der arrangeret "Fagenes fest".

Det blev en så stor succes, at det blev for meget for en klub. Alsia indledte et samarbejde med SB og Vidar. Byfesten var en realitet, og siden 1970 har de tre gamle idrætsforeninger i Sønderborg samlet tusinder og atter tusinder af kroner til deres ungdomsafdelinger. SB blev siden til SUB, der sagde fra for nogle år siden. Ulkebøl Gymnastikforeningen kom til, og Vidar forandrede navn til Vidar-Ulkebøl Håndbold.

Byfesten er mest kendt for "Verdens største damefrokost" med i omegnen af 1000 deltagende kvinder. Damefrokosten har tidligere været i Guinness rekordbog.

i 90'erne var der stort vognoptog gennem Sønderborgs gader med efterfølgende "Fagenes fest" - først på Sønderborg stadion med legendariske Gunnar "Nu" Hansen ved mikrofonen. I et par år foregik tovtrækning og vandpudekamp på Ringriderpladsen. Gennem de mange år med byfest har der været enkelte afstikkere uden for Ringriderpladsen.

Familiedag om søndagen i forbindelse med Byfesten i Sønderborg, hvor der er rabat på forlystelserne i tivoli, ponyringridning og andet sjovt for børn og barnlige sjæle. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce