Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Alskoret flytter ind på kasernen

Alskoret ved fejrede 70 års jubilæum for tre år siden med en en koncert i Riddersalen på Sønderborg Slot. Arkivfoto: Claus Thorsted
Alskoret har fået ny korleder og er flyttet ind på den tidligere kaserne i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Da sangkorene måtte begynde at mødes og synge sammen igen efter forårets corona-nedlukning, blev det nye tider for Alskoret Sønderborg.

En ihærdig søgen efter en ny dirigent gav pote, og samtidig fik koret lov til at holde korprøver i sangcentrets lokaler på den tidligere kaserne.

Den nye korleder for de 38 kvinder i koret er Andrea Brachwitz-Doll, som i 2013 flyttede fra Stuttgart med sin familie og bosatte sig i Stolbro.

Andrea Brachwitz-Doll er uddannet indenfor musik, musikterapi og kunst og spiller violin. Hun har undervist i violinspil og arbejdet som musikterapeut på forskellige skoler og privat i Stuttgart. I Danmark har hun arbejdet som violinist i en irsk musikgruppe, stået for privatundervisning og er nu også korleder. Foruden Alskoret er Andrea Brachwitz-Dollkorleder for Nordborg Sangforening.

Annonce

Fra skole til kaserne

I september har Alskoret flyttet sine korprøver til Sangcentrets lokaler.

- Vi har i mange år øvet på Sønderskovskolen, og lige siden Sangcentret flyttede på kasernen, har det været vores ønske at kunne benytte lokalerne der. Da Sønderborg Kommune åbnede for muligheden, søgte vi straks om at komme i betragtning, og vi kunne som det første kor udefra flytte ind på kasernen i september, fortæller korets formand, Linda Petersen.

Koret øver for tiden julesange. Men på grund af corona-restriktionerne er det dog ikke nemt at finde et sted, som kan og må huse en julekoncert, men korets bestyrelse forsøger at få et par julekoncerter i kalenderen.


Da Sønderborg Kommune åbnede for muligheden, søgte vi straks om at komme i betragtning, og vi kunne som det første kor udefra flytte ind på kasernen i september.

Linda Petersen, formand Alskoret


Andrea Brachwitz-Doll er ny korleder Alskoret. Prfoto: Michael Ruff 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce