Annonce
Ugeavisen Sønderborg

10.000 kroner fra anonym redder pigekors crowdfunding

Mette Rasmussen ved tangenterne sammen med sine nye medarbejdere. Det er fra venstre Michael Kammann, Rikke Marie Mandahl Jacobsen, Sandra Frandsen og Anna Kruse Ibsen. Foto: Jens Eilertsen
Ugeavisen skrev for kort tid siden, at Sønderjysk Pigekor og Drengekor kunne miste mindst 34.000 kroner, fordi korets crowdfunding var tæt på deadline. Nu er målet på 50.000 kroner nået - blandt andet takket være en stor donation.
Annonce

Sønderborg: Kunstnerisk leder og chefdirigent i Sønderjysk Pigekor og Drengekor Mette Rasmussen har det store smil på, da hun løber gennem regnen i gården ved den tidligere kaserne. Det er her korene har til huse.

Mette Rasmussen har nemlig godt nyt. For kort tid siden skrev ugeavisen om korenes crowdfunding, der skal give penge til reparation og indkøb af skræddersyede nederdele. Det er korene, der betaler nederdelene, mens sangerne selv køber toppe. På grund af manglende indtægter i forbindelse med nedlukningen har der dog ikke været penge til nederdele, og det var derfor, at Mette Rasmussen gav sig i kast med crowdfunding.

Da ugeavisen talte med Mette Rasmussen, var der kommet 34.000 kroner ind, og der var kun godt 14 dage til udløb. Hvis ikke puljen nåede 50.000 kroner, ville pengene være tabt. Derfor fulgte chefdirigenten nervøst med på Spar Nord Crowdfunding.

Annonce

10.000 kroner

Og så til de gode nyheder: Beløbet er i hus. En anonym person har givet 10.000 kroner, og denne får masser af varme tanker fra chefdirigenten. Mette Rasmussen vil gerne personligt takke giveren, der kan give sig til kende på jei@ugeavisen.dk. Så formidler vi kontakten.

Når behovet for nederdele pludselig opstod, var det fordi nogle er slidte og fordi der hele tiden kommer nye sangere til korene. Der haer sldrig været så mange sangere som i dag. Det synes Mette Rasmussen er dejligt, men det falder sammen med, at indtægterne på grund af corona styrtdykker, og derfor mangler der penge i kassen.

Chefdirigenten anslår, at koret mangler 200.000 kroner i indtægter hen over sommeren. Et stort Sigurd Barret arrangement blev aflyst i marts og de omkring 20 genforeningskoncerter blev sammen med andre koncerter og sang på skolerne aflyst.

Annonce

Færre tilskuere

Som det ser ud i skrivende stund kan korene få lov til at afvikle deres julekoncerter, men restriktionerne rammer alligevel økonomisk hårdt. I 2019 var der to julekoncerter for 1600 publikummer, men i år bliver der i bedste fald tre koncerter for 1200. Det betyder mindre indtægt, men også flere udgifter til lyd, lys og andet. I bedste fald kommer korene ifølge Mette Rasmussen ud af koncerterne med et lille underskud.

Korene kigger frem mod World Choir Games i Belgien i juli 2021. 90 sangere skal afsted, og det er ikke utænkeligt, at der også her bliver tale om crowdfunding. Turen koster cirka 500.000 kroner.

Rikke Marina Mandahl Jacobsen skal med. Den 20-årige sanger glæder sig usigeligt meget, for hun har tidligere været afsted til USA, Polen, Tyskland og Canada.

- Der er et fantastisk fællesskab - vi er som en stor familie, siger den unge sanger, der er ansat til nogle timer om ugen til at arbejde med minispirekoret.


Der er et fantastisk fællesskab - vi er som en stor familie,

Rikke Marina Mandahl Jacobsen


Annonce

Nye ansigter

Mette Rasmussen fortæller, at de nye sangere, der hele tiden kommer til, gør, at hun ikke længere selv kan overskue arbejdet. Derfor har hun kontaktet flere af de personer, hun tidligere har undervist, og de er nu ansat på deltid.

Sandra Frandsen er koordinator for skole- og børnehaveområdet, Anna Kruse Ibsen er uddannet sang- og musikvejleder og Michael Kammann er leder af drengekoret.

Nienke Kanzler og Ida Hymøller er også ansat på deltid, og antallet af ansatte er nu 14. Der er 225 medlemmer af korene og yderligere 70 sangere i South Denmark Female Choir - det er alle tidligere sangere i pigekorene. Når medlemmerne af pigekorene passerer 20 år, sker der ifølge Mette Rasmussen det, at de får en anden klang - og så er det tid at komme videre.

- Det sker helt af sig selv, siger Mette Rasmussen, der aldrig har bedt en sanger forlade koret, siger Mette Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce