Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Arbejde for 300.000 kroner: Strandpromenaden skal repareres og sikres inden sommer

Sønderborgs strandpromenade i februar, hvor plader og sandsække ikke var nok til at sikre klinkerne mod at blive slået løse. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted 
Politikerne i teknik- og miljøudvalget har besluttet, at strandpromenaden skal repareres, og at klinker skal forsegles. Den kommunale udgift bliver 300.000 kroner.

Sønderborg: Sønderborgs 26 millioner kroner dyre strandpromenade blev i begyndelsen af februar ødelagt i hårdt blæsevejr. På strækningen fra Sønderborg Lysbådehavn til Vikingeklubben blev klinker slået løse på et område på mellem 150-175 kvadratmeter.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har nu besluttet, at skaderne skal udbedres. Sønderborg Kommunes udgift er 33.500 kroner, mens Cowi betaler den anden del. Desuden har et enigt udvalg besluttet, at strandpromenaden skal sikres bedre mod fremtidigt blæsevejr og højvande. Det koster 270.000 kroner.

- Vi var alle enige om, at vi både skal have repareret og sikret strandpromenaden nu. Hvis vi udsatte punktet, ville vi ikke kunne nå det inden sommerferien. Vi skal ikke begynde på det arbejde, når der er turister, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Klinker forsegles

Forslaget fra Cowi er, at der skal laves en forsegling af klinkebelægningen, som skal forebygge skader. Ifølge sagsfremstillingen stabiliserer en forsegling belægningen ved at sive ind i fugesandet og binde sandpartikler og belægningens sideflader sammen.


Vi var alle enige om, at vi både skal have repareret og sikret strandpromenaden nu.

Aase Nyegaard, udvalgsformand


Forseglingen kræver minimum tre millimeter brede fuger, og hele den nuværende belægning på det skadede stykke svarende til 800 kvadratmeter skal derfor lægges om, da den nuværende belægning ligger for tæt.

Udvalgets næstformand Stefan Lydal (DF) vil gerne bevare promenadens udtryk med klinker.

- Det er træls, promenaden er i stykker for anden gang, men det er også vigtig at finde en langsigtet løsning, så den ikke går i stykker for tredje og fjerde gang, siger Stefan Lydal.

Også Venstres Tage Petersen tror på forseglingen er løsningen.

- Det er rigtigt ærgerligt, at vi skal bruge flere skattekroner på den sag, men nu håber vi, at en ekstra forsegling af det mest udsatte stykke kan løse problemet, siger Tage Petersen, der er medlem af udvalget.

Udgiften til arbejdet tages fra puljen til uforudsete udgifter til veje og belægninger.

Fordeling af udgift

Cowi var teknisk rådgiver i forbindelse med renovering af Strandpromenaden i 2017. Et kraftigt blæsevejr i 2018 ødelagde store dele af klinkebelægningen.

Efterfølgende indgik Sønderborg Kommune og Cowi forlig om at dele udgifterne til reetablering af klinkebelægningen. Forliget gælder til juni 2022.

Derfor deler Cowi og Sønderborg Kommune udgifterne til reparation af strandpromenaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce