Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Augustenborg Slot sparer varme svarende til 60 parcelhuse

Augustenborg Slot bliver i begyndelsen af 2021 koblet på fjernvarmenettet og sparer derved op mod 15 procent af varmeforbruget. Foto: CUBO Arkitekter
Augustenborg Slot bliver snart koblet på fjernvarmenettet. Det giver Bygningsstyrelsens måske største CO2-besparelse på en enkelt ejendom med godt 130 ton årligt eller, hvad der svarer til det årlige varmeforbrug for cirka 60 parcelhuse.
Annonce

Augustenborg: Gravemaskinerne er i fuld gang ved det gamle Augustenborg Slot. Til marts bliver slottet tilkoblet fjernvarmenettet, og det betyder en markant CO2-besparelse på omkring 133 ton svarende til omtrent 60 typiske 70'er-parcelhuses årlige forbrug.

Det 9500 kvadratmeter store slot består af en række bygninger, som i dag får varme fra en fælles gasforsynet varmecentral med et forbrug på omkring 1.500 MWh årligt. Med tilkoblingen til fjernvarme får bygningerne hvert sit varmestik og afregningsmåler, hvilket gør det nemmere at styre og regulere forbruget efter behovet i bygningen.

Sammen med CO2-besparelsen betyder omlægningen til fjernvarme også en energibesparelse på 10-15 procent. Ud over selve fjernvarmen kommer besparelsen fra, at man udskifter de nuværende varmerør med højisolerede rør og dermed mindsker varmetabet.

Annonce

Synliggøre forbrug

Bygningsstyrelsen er initiativtager til omlægningen af slottets varmeforsyning, og arbejdet sker i tæt samarbejde med Augustenborg Fjernvarme og statens ejendomsselskab - Freja Ejendomme. Her har man flere bygninger i området, der samtidig konverteres fra gas til fjernvarme.


Sagen omhandler blandt andet udfasning af olie- og gasfyr i statslige institutioner, og Bygningsstyrelsen har med omlægningen på Augustenborg Slot taget et stort og vigtigt første skridt i den proces.

Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen


- Vi har i Bygningsstyrelsen et klart mål om at reducere klimabelastningen og synliggøre energiforbruget fra statens arbejdspladser, og her er omlægning til fjernvarme et vigtigt greb, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen Signe Primdal Lyndrup.

I forlængelse af regeringens klimaaftale trådte "Cirkulære om energieffektivisering i statens institutioner" i kraft den 1. januar med nyt krav om, at alle ministerier skal udarbejde planer for energieffektivisering.

Bygningsstyrelsen ejer det fredede Augustenborg Slot, der i 2019 blev ombygget til kontorer for ca. 400 medarbejdere i Landbrugsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce