Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Automatisk afregning for erhvervsaffald

Den nye ordning gælder alle kommunens genbrugspladser. Arkivfoto: Claus Thorsted
Snart kan virksomheder aflevere erhvervsaffald på alle Sønderborg Forsynings genbrugspladser med automatisk registrering og fast betaling for hvert besøg.

Sønderborg: Fra 6. april registrerer et nyt system automatisk køretøjer med gule- og papegøjenummerplader, når de kører ind gennem porten til genbrugspladsen. Herefter modtager den virksomhed, der står som ejer af køretøjet, en faktura for besøget.

Dermed slipper virksomhederne for at skulle veje biler ind og ud på brovægten ved hvert besøg, ligesom det heller ikke længere er nødvendigt at bestille og administrere vejekort til alle virksomhedens køretøjer.

- På den måde bliver det nemmere for håndværkere eller havemænd at give tilbud til deres kunder, fordi man i langt de fleste tilfælde på forhånd ved, hvad et besøg på genbrugspladsen vil koste. Det vil fremover kun være tre affaldstyper, der er omfattet af specifikt gebyr, der kan gøre besøget dyrere, fortæller driftschef ved Sønderborg Forsyning Stinne Stokkebo.

Man skal huske at oplyse, hvis affaldet er privat og man kører på genbrugspladsen i virksomhedens bil med privat affald. Kører man i bil på gule plader, skal man også kunne fremvise et dagsbevis

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce