Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Avlsduer er forsvundet i den blå luft

Englænderen Paul Mc'Burnie har mistet værdifulde avlsduer til en værdi af 70.000 kroner. Privatfoto
Trods en dusør på 50.000 kroner har Paul Mc'Burnie i Egernsund ikke fået nogen henvendelser efter tyveriet for en uge siden.

Egernsund: Den usædvanlige sag om tyveri af syv avlsduer, fire dueunger og to dueæg fra et dueslag på Fjordvej i Egernsund er fortsat en gåde.

Due-entusiasten Paul Mc'Burnie mistede de kostbare duer til en værdi af 70.000 kroner for en uge siden, og trods en dusør på 50.000 kroner for opklaring af tyveriet er der ikke kommet nogen henvendelser.

- Jeg har her i påsken været rundt i nabolaget for at høre, om nogen har set eller hørt noget natten mellem mandag og tirsdag før påske, fortæller Paul Mc'Burnie.

- Der er overhovedet ingen, der har set mistænkelige personer i området, siger han. Duer i et dueslag giver ikke lyd fra sig, som det er tilfældet med høns, ænder eller gæs.

Paul Mc'Burnie skal her efter påske have en snak med sit forsikringsselskab for at se, hvordan han står.

Han har ikke tabt lysten til arbejdet med avlsduerne, men det er naturligvis et økonomisk spørgsmål om han kan fortsætte. Han har i forvejen 120 brevduer (kapflyvning), og dem har gerningsmændene ikke rørt ved. De har "kun" været ude efter de værdifulde avlsduer, der var samlet for sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce