Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Bør vi have regler for rejsende fra Sjælland?

Burde der være indrejseregler fra Sjælland, spørger læser sådan lidt i sjov. Pressefoto: Sund og Bælt

Læserbrev: Jeg troede, man havde lært i København, at grænseregionen er en særlig region og dermed også behøver særlige regler, men igen svigter man i København.

Alle pendlere skal nu kunne fremvise en negativ coronatest for at må møde på arbejde. Men hvis man sammenligner tallene, så ser det jo væsentlig bedre ud i Slesvig-Holsten, hvor langt de fleste pendlere naturligvis bor. Burde vi ikke også lave regler for ”indrejsende” fra Sjælland til vores region, da tallene jo er langt højere der?

Det er lige så uforståeligt, at alle danske statsborgere, som er bosat udenfor Danmark, stadig må rejse ind uden negativ test. Fordi en dansk statsborger smitter mindre? Det er da pandemien, vi bekæmper, og der er statsborgerskabet jo ikke afgørende.

Det værste ved det hele er, at de nye regler igen bliver indført med ekstremt kort varsel. Det havde været rimeligt, fx at give pendlerne til torsdag den 14. januar i stedet for at bekendtgøre det fredag aften og gældende fra næste dag kl. 17.00.

Så ville også Region Syddanmark kunne have forberedt testfaciliteter, og vi havde undgået en masse problemer.

Vi er i Sønderjylland faktisk afhængig af pendlerne, fordi mange også arbejder som læger, sygeplejersker m.v. Jeg har fuld forståelse for, at vi befinder os i en særlig situation, men derfor må man stadig godt tænke over, hvilke regler man indfører, og hvordan man gør det, så vi ikke igen ender i kaos, som vi gjorde det denne gang.

Kom igen København!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce